Ekstrem underholdning for liten og stor - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Ekstrem underholdning for liten og stor
Lørdag 16. juni forvandler André Villa Norges nasjonalarena for fotball til en ekstremsportarena hvor publikum får se noen av verdens beste utøvere på motorsykkel, snøscooter, sparkesykkel og BMX.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Ullevaal Xtreme er navnet på gigantarrangementet som går av stabelen på og utenfor Ullevaal Stadion lørdag den 16. juni. Hovedpersonen selv – en av tidenes norske motorsykkelprofiler, André Villa, gleder seg.

– Nå begynner det å nærme seg, og jeg merker sommerfuglene i magen. Dette blir et gigantarrangement fra morgen til kveld, og alt er lagt opp for å passe hele familien. Her blir det noe for enhver smak, forteller André Villa.

Gratis førshow
Alt starter med et førshow på Bergbanen, rett utenfor Ullevaal Stadion, lørdag klokken to. Her blir det bil- og motorsykkelutstilling, spennende aktiviteter som barnecross, hoppeslott og oppvisning med skateboard og BMX med noen av landets beste utøvere.

Det blir også musikk, trialoppvisning og sparkesykkelshow – og alt er gratis.

– Jeg har alltid ønsket å forene og vise frem en rekke sporter som jeg vet er veldig populære, men som kanskje havner i skyggen av de mer tradisjonelle idrettene i Norge. Alle som er nysgjerrige på bilsport, motorsykkelsport, sparkesykkel, skateboard og BMX bør ta turen på førshowet, sier Villa.

Verdens beste utøvere
Klokken seks braker det så løs med noen av verdens beste utøvere inne på Ullevaal Stadion. Der har man forvandlet Norges nasjonalarena i fotball til en ekstremsportarena takket være 400 lastebillass med jord, et 12 meter høyt tårn og mange hopp for å muliggjøre spektakulære stunts på både motorsykkel, sparkesykkel, BMX og snøscooter.

– Når det gjelder motorsykkel skal vi ha konkurranser i både i freestyle motocross, kjent som FMX, supercross og speed & style. I FMX er det om å gjøre å gjennomføre de mest spektakulære triksene, mens i supercross er det første mann i mål som vinner. Speed & style er en sammenslåing av de to grenene, hvor man både må kjøre fort og gjøre tøffe triks, forklarer Villa.

Blant utøverne finner vi, foruten André Villa selv, Tom Pagés, som regnes som verdens beste i FMX i dag, samt Josh Sheehan som var den første i verden til å lande en trippel backflip på motorsykkel. Også norske Stine Hettevik og Oliver Lie skal i aksjon.

Et trekkplaster på sparkesykkel er Ryan Wiliams fra Australia som med sine over 1 million følgere på Instagram er den største profilen i sparkesykkelmiljøet.

Publikum kårer vinneren
I tillegg til en profesjonell jury, vil også publikum få muligheten til å stemme på hvem de mener gjør de heftigste triksene via appen Kahoot.

– Det er hva dommerne sier som avgjør hvem som stikker av med førstepremien på 20.000 dollar, men også publikum skal få si sitt. Kanskje publikum stemmer på en annen enn vinneren, og da blir det også en egen premie til publikumsfavoritten.

Totalt 28 utøvere i fem forskjellige disipliner skal i aksjon på Ullevaal Stadion denne kvelden, og TV-profilen Jan Erik Larssen er kveldens konferansier.

Bilsporten viser seg frem
Norsk bilsport skal vise seg frem i forbindelse med arrangementet, og noen av våre unge profiler på plass.

– Norsk Bilsport vil være tilstede på Ullevaal Xtreme med et klart mål om rekruttering. Kommunikasjonen vår er ”Norsk Bilsport – alt starter med karting”, forteller Glenn Løvberg, sponsor- og markedssjef i Norges Bilsportforbund.

Norges Bilsportforbund vil ha en egen stand på Bergbanen under førshowet. Der vil representanter fra NBF fortelle om veien inn i bilsporten. De vil også videreformidle kontakt til aktuelle klubber i nærheten av eget bosted.

Publikum får se utstilt gokart, Formel 4-bil, dragster, drifting-bil, rallybil og bilcross-bil, i tillegg til en simulator som alle kan prøve.

Du møter representanter fra organisasjonene KNA, NMK, FMK og Norges Bilsportforbund i tillegg til Team Norway-førerne Dennis Hauger og Martinius Stenshorne.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: