Påverud fortsetter å imponere - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Påverud fortsetter å imponere
Marcus Påverud og hans spanske teamkamerat kjørte inn til en ny topp-plassering med sin AMG Mercedes GT4 i helgen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

I kamp med 43 andre team i Europas tøffeste bilsportmesterskap, sikret de to ungguttene en sjetteplass, og ble dessuten beste Mercedes-mannskap i løpet.

– Vi har nå vært inne blant de seks beste på Zolder, Brands Hatch og Misano, med tredjeplassen fra Brands Hatch som det beste. Det er også spesielt morsomt for meg selv at det er jeg som har avsluttet disse løpene og fått målflagget. Med en ny topp-plassering her i Italia fortsetter drømmesesongen, sier Marcus Påverud.

18-åringen fra Lier har levert over all forventning i GT4-serien denne sesongen, men det har til dels også vært en berg- og dalbanesesong. Tre av de seks løpene har gått riktig dårlig med brudd i to av dem.

På Misano startet det også alt annet enn tilfredstillende, da Marcus og Ivan måtte bryte lørdagens løp.

– Jeg var veldig fornøyd meg egen innsats også på lørdag, da jeg klarte å kjøre meg opp fra 20. startposisjon til 9. plass før vi skulle ha depotstopp og førerbytte. Ivan lå an til å komme ut på banen som nr. 6, men var litt for ivrig da han kjørte ut fra depotet.

– Depotstoppet med førerbytte skal minimum vare i 1 minutt og 50 sekunder, men Ivan krysset fotocella ut fra depotet noen tiendeler for tidlig. Dermed fikk vi en såkalt stop-and-go straff, som sendte oss langt ned i feltet der Ivan ble innblandet i flere småkollisjoner før han til slutt måtte bryte, forteller Marcus.

Søndag gjennomførte duoen et nesten perfekt løp. Ivan Pareras gjorde en bra jobb fra start og overlot bilen til Marcus på 8. plass. Med godt slitte dekk klarte Marcus likevel å kjøre forbi to konkurrenter og komme i mål som nummer seks.

– Vi vet nå at vi med et perfekt løp, og i et heldig øyeblikk, faktisk kan være med å kjempe om en seier i et eller flere av de gjenstående løpene i mesterskapet. Jeg trodde at dette skulle bli en sesong der vi først og fremst skulle lære «gamet» og utvikle oss, men alt har skjedd mye raskere enn vi hadde kunnet håpe på. Dette blir bare morsommere og morsommere, sier Marcus Påverud.

Leipert Motorsport, som drifter bilen under løpene, er så fornøyd med Marcus at de allerede nå ser på muligheten for å la Marcus kjøre deres Lamborghini Huracan GT3 i 24-timersløpet i Barcelona senere i sesongen.

Det er også en god mulighet for at Marcus får kjøre GT4 World Finals, som nærmest blir et uoffisielt VM for GT4-klassen, i Bahrain 30. november til 1. desember.

De to neste rundene i GT4 European Series, runde 7 og 8, kjøres på den klassiske Formel 1-banen Spa Francorchamps i Belgia 22.-24. juli

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: