To som står for en støyt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
To som står for en støyt
To nye kollisjonstester er offentliggjort fra EuroNCAP. Begge med eksemplariske resultater.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det er Volvo XC40 og nye Ford Focus som nå er grundig testet av EuroNCAP. Og jeg kan med en gang røpe at begge oppnår de maksimale fem stjerner.

XC40 oppnådde hele 97 prosent på feltet beskyttelse av voksne passasjerer, noe som plasserer den blant de fem beste bilene som noensinne er testet. Dermed følger den i fotsporene til sine større søsken, XC90 og XC60.

Men det er ifølge EuroNCAP på områdene aktiv sikkerhet og beskyttelse av myke trafikanter at de to bilene imponerer mest.

Begge har automatisk nødbrems-systemer (AEB) som oppdager både fotgjengere og syklister, Volvos omfatter så vel store dyr.

Den svenske produsenten har i tillegg en sikkerhetsfunksjon (ELK) som forhindrer at bilen kjører av veien eller kommer over i motgående kjørefelt selv om sjåføren er uoppmerksom.

– Det er godt å se at bilprodusentene, både i premium-sektoren og i volummarkedet, responderer på de tøffe kravene vi har innført for å oppnå maksimal score ved å innføre ny teknologi. AEB og ELK gir direkte økt sikkerhet, men de er også helt nødvendige hjelpemidler for fremtidens autonome biler, sier generalsekretær i EuroNCAP, Michiel van Ratingen.

Du finner alle detaljer på EuroNCAPs hjemmesider

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: