Siemens i racing - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Siemens i racing
Siemens, kjøleskap og slikt, er kanskje ikke det du tenker på først når du tenker Festival of Speed. Men de sørget jommen for mye bra på Goodwood i år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Nå må man gjøre spesielle tricks for å få folk interessert i noe såpass oppsiktsvekkende som en robotstyrt bil også.

Publikum blir jommen blasert.

Det skjønner åpenbart tyske Siemens for da stilte på Goodwood Festival of Speed i år med sin selvkjørende bil, så var det ikke en hvilken som helst selvkjørende bil, men en 1965 Mustang.

Det skapte litt oppmerksomhet, ja.

Den er bygget opp i samarbeid med spesialister fra Cranfield Universitet og har fremdeles den opprinnelige V8 289-oppskriften. Verdens første demonstrasjons-autonom som ikke går elektrisk?

At det satt en fyr om bord skyltes bare krav fra arrangøren, bilen klarte jobben uten at hjelpemannen var borti noe.

Men Siemens stoppet ikke der. De hadde for eksempel med seg Renaults forslag til en 2027 Formel 1-bil, som du har sett på disse sidene tidligere. 

De kjørte et potent VR-show der du kunne lære å konstruere biler, aero-programmet var imponerende, og de skapte en virtuell Red Bull Formel 1-bil ved siden av en reell.

Parallelle verdener.

Se vårt store bildegalleri fra Goodwood Festival of Speed

Dessuten hadde de oppdaget hva en av deres kunder egentlig drev med. Hackrod, en startup i California, har kjøpt sin Digital Innovation Platform fra Siemens. Og Siemens hadde lånt et av produktene fra denne software-pakken som også implementerer en komplett produksjons-prosess.

Resultatet her var Silver Bandit. En bil du kunne følge både i design- og produksjons-fasen. En 3D-printet bil.

Sånn som at du kunne plutselig tenke deg en annen bil. Så sitter du hjemme i stua og designer den, trykker på en gå-knapp, og så begynner den å ta form nede i garasjen.

Ikke fullt så greit, kanskje, men Siemens innsats på Goodwood var såpass solid at mange nok har oppdaget at her er det mer enn støvsugere og kjøkkenkomfyrer.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: