Porsche : Porsche viser vei - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Porsche viser vei
Fire norske ekvipasjer er påmeldt til helgens Rally Deutschland. Men før noen av dem slipper ut på veien, skal Porsche paradere gjennom traseene med en ny fristelse.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Porsche har nemlig bygd en såkalt «course car», eller 00-bil, basert på en Porsche Cayman GT4 Clubsport. Bilen er tilpasset FIA R-GT-kategorien for biler som ligger nær opptil standard produksjonsmodeller.

Mens vi her i landet primært tenker firehjulsdrift, sekundært forhjulsdrift, i forbindelse med rally, er det populært med bakhjulsdrift i asfaltløp i flere europeiske land.

Her har Porsche tilpasset sin Cayman Clubsport for bruk i rally.

Det er fabrikkfører Romain Dumas som skal kjøre lederbilen gjennom de tyske rally-etappene som alle går på asfalt. Dumas er kjent som en allrounder med lang erfaring fra både baneracing og rally, og vi møtte ham sist som pilot av Volkswagens Pikes Peak-rekordbil

Porsche Cayman GT4 Clubsport er basert på forrige generasjon Cayman, ikke 718, og har vært solgt siden 2016.

Den har en midtmontert sekssylindret boxer sugemotor med et slagvolum på 3,8 liter og maks effekt på 385 hestekrefter. Og, selvsagt, bakhjulsdrift.

Kraften sendes til bakhjulene via en PDK dobbel clutch girkasse som styres med hendler på rattet. I rallyversjon har bilen fått full beskyttelse under gulvet, samt at et energiabsorberende skum er montert i dørene.

– Vi ser frem til å få testet ut interessen for denne konseptbilen, sier Dr. Frank-Steffen Waliser, visepresident for motorsport og GT-biler hos Porsche.

Han inviterer interesserte team og førere til å besøke Porsche i serviceparken under Rally Deutschland for å ta en nærmere titt.

– Basert på feedback og interessen fra potensielle kunder vil vi i løpet av året beslutte om vi i fremtiden skal utvikle en ny rallybil basert på FIA R-GT kategorien, konstaterer Waliser.

Lotus var tidlig ute med å tilby en bil i denne kategorien, de viste en R-GT-versjon av Exige S på Frankfurt-messen i 2011, men denne har ifølge Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Group_R-GTkun stilt til start i ett eneste løp på Madeira i 2012.

Det har også vært bygget rallybiler basert på Porsche 911, og de siste årene har Fiat profilert sin 124 i Abarth-versjon som rallybil. En 718 Cayman bør være et ideelt utgangspunkt for en bil i denne klassen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: