Porsche : Huysman gjør comeback - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Huysman gjør comeback
Til helgen er det klart for Porsche Festival på Rudskogen. Hovednummeret blir to runder i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor Harald Huysman gjør comeback.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Harald Huysman er godt kjent for alle racing-interesserte som en av Norges beste racerførere gjennom tidene. Han har blant annet flere deltakelser i 24-timersløpet på Le Mans med Porsche på CV’en sin. Han deltok også i Porsche Supercup i 1994.

Etter at han la hjelmen på hylla har Huysman hatt mange jern i ilden som forretningsmann. Blant annet var han medeier i selskapet som har vært den offisielle Porsche-importøren siden sent på 1990-tallet – Autozentrum Sport.

Stand-in
Nå blir det Porsche-comeback på 59-åringen, som også er majoritetseier av Rudskogen.

– Planen var egentlig at Dennis Hauger skulle kjøre gjestebilen, men Dennis er for ung til å få tillatelse. Derfor fikk jeg, som hans manager, en forespørsel om å kjøre i stedet, og det blir morsomt med et comeback. Det blir vanskelig, men jeg får Dennis Hauger som mentor, og det viktigste er å ha det gøy, sier Harald Huysman, som ga seg som profesjonell racerfører etter Supercup-sesongen 1994.

Det er flere nordmenn som deltar i Porsche Carrera Cup Scandinavia, ikke minst Roar Lindland som kjemper helt i toppen av mesterskapet. Med fire løp igjen ligger sørlendingen på en andreplass sammenlagt, bare 11 poeng bak lederen Lukas Sundahl.

Norsk i toppstriden
– Det er ikke umulig å vinne mesterskapet. Mitt hovedmål i år har vært Porsche Supercup, men ettersom det har gått så bra i den skandinaviske serien så satser jeg seriøst der også. Og det blir morsomt å kjøre på hjemmebane, sier Roar Lindland som kommer til Rudskogen rett fra Monza i Italia, der han vant ProAm-klassen i Porsche Supercup.

Flere nordmenn stiller til start i Porsche Carrera Cup Scandinavia, blant annet Steffen André Feet, Ole William Nærsnes og Roger Hermansen.

STCC-debut
På Rudskogen skal det også kjøres STCC for første gang denne helgen. STCC har i mange år vært Skandinavias mest prestisjefylte bilsportsmesterskap, og førere som Johan Kristoffersson, Robert Dahlgren og Fredrik Ekblom kjemper helt i toppen.

Det svenskbaserte mesterskapet har tidligere hatt gjestevisitter på Arctic Circle Raceway ved Mo i Rana og Vålerbanen, men aldri på Rudskogen. Det skal blir spennende å høre hva de syns om Norges fineste baneanlegg.

Det skal også kjøres løp i Formel STCC, hvor Emil Heyerdahl, Edward Sander Woldseth og Lars Solheim forvarer de norske fargene. I tillegg blir det kjørt løp i både de norske og svenske GT-klassene.

Underholdning for hele familien
Porsche Festivalen er imidlertid mer enn bare racing. Det blir underholdning for hele familien med øvelseskjøring med Porsche for 16- og 17-åringer, Lego-bygging, radiostyrte biler, offroad-kjøring med Porsche Cayenne, gokart og XBOX-aktiviteter.

– I tillegg får vi besøk av både Mark Webber og Magnus Walker. Begge er blant de mest kjente Porsche-ambassadørene i verden. I tillegg kommer prins Carl Philip for å kjøre i det svenske GT-mesterskapet, forteller Morten Scheel fra Porsche Norge.

Det blir aktiviteter på Rudskogen både lørdag og søndag, og publikumsaktivitetene starter klokken 10.00 begge dager.

Du finner mer informasjon på www.porschefestivalen.no

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: