Kjempet hardt om gjev pris - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Kjempet hardt om gjev pris
Det manglet ikke på innsatsvilje og vinnerinstinkt da de fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2018 møttes til dyst på Vålerbanen i Hedmark.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen.

De holdt alle et høyt nivå, og de var også svært jevne både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler som Porsche GT4 Cayman, Speedcar, Shortcar og Gokart, samt presentasjon av seg selv.

Med en premiepott til en verdi av 300.000 kroner er det heller ikke merkelig at man motiveres til innsats.

Med en slik premie som gulrot var det ingen grunn til å spare seg for Håkon Sveen Frøslid, Alf Marius Loe Sandberg, Ole Henry Steinsholt, Edward Sander Woldseth og Emil Heyerdahl under to tøffe konkurransedager på Vålerbanen.

De unge bilsportutøverne var plukket ut blant alle landets bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen.

Les mer om finalistene her

I en drøy måned har de forberedt seg til den konkurransen. De var dermed heltente og ingen sparte på kreftene, verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp, sykling i både terreng og på asfalt, samt andre innlagte øvelser.

Når det skal kåres en vinner stiller alle på lik linje. Tidligere meritter har ikke noe å si når det kjempes mot hverandre på Vålerbanen. 

Høyt nivå
– Hvert år er det svært spennende å møte finaledeltagerne. De kommer fra forskjellige miljøer og har ulik bakgrunn. De har også erfaring fra vidt forskjellige grener innen bilsporten. Det er veldig morsomt å få jobbe med så dedikerte unge utøvere. Årets finalister var godt forberedte og svært jevne. De holdt også et svært høyt nivå, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

De fem deltagerne var svært entusiastiske under konkurransene, og uttrykte stor glede over få teste ut forskjellige biler på de to dagene.

Alf Marius Loe Sandberg (18 år): – Jeg er fornøyd. Jeg føler at jeg har presterte mitt beste, så da får det ikke blitt bedre. Det er i seg selv stort bare å bli plukket til å være med. Morsomt med nye biler. Bortsett fra gokart, så har jeg aldri kjørt noe av de vi kjørte her.

Håkon Sveen Frøslid (20): – Dette har vært to drømmedager. Utrolig morsomt og mange artige kjøretøy. Jeg har veldig liten erfaring fra asfaltkjøring, men føler at det har gått bra. Det er stort bare å få være med.

Emil Heyerdal (16): – Jeg var med i fjor også, så jeg visste litt om hva jeg gikk til. Det er veldig moro å være med på dette og få testet ut nye biler. Artig å kjempe mot de andre. Jeg føler selv at det har gått bra, så jeg er fornøyd.

Ole Henry Steinsholt (16): – Jeg er fornøyd med alt. Det har vært utrolig lærerikt å få være med på dette. Speedcar er veldig lik Crosskart som jeg har kjørt mye, men ellers var det mye nytt. Jeg visste lite om hva som ville møte oss, så det har ikke vært lett å forberede seg.

Edward Sander Woldseth (18 år): – Bortsett fra gokart så var alt nytt for meg, og det er noen år siden jeg kjørte kart også. Men det er morsomt å være med. Jeg er ikke helt fornøyd med egen innsats. Følte ikke jeg hadde den rette progresjonen, men uansett en stor opplevelse å være med.

Nå må deltageren smøre seg med tålmodighet helt til vinneren utropes lørdag 1. desember på Bilsportforbundets årlige premieutdeling.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL / BilNorge.no, Vålerbanen, Porsche Norge samt motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal samt Proffklær.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: