Klart for NM-finale i rally - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Klart for NM-finale i rally
Det blir fartsfest på Hedmarken når årets rally-NM skal avsluttes på lørdag. Drøye 90 biler vil starte fra Vendkvern Motorbane, og førere som Anders Grøndal, Ole Christian Veiby og Frank Tore Larsen vil spille hovedroller.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Arrangøren, NMK Hamar, har i år funnet frem fartsetapper i Ringsaker og Hamar. Etappene er en blanding av tidligere klassikere og noe nytt. Seks etapper skal alle kjøres to ganger, slik at det totalt blir 12 fartsetapper i løpet.

Det er seks løp som inngår i årets norgesmesterskap, og det kåres fire norgesmestre i rally. Rally Hedemarken er årets siste NM-runde.

I NM-klassen for de firehjulsdrevne internasjonale bilene er det ingen som kan true Anders Grøndal (bildet) fra Asker og Bærum Motorsport som topper NM-sammendraget med sin Ford Fiesta R5.

Sammen med kartleser Roger Eilertsen har han sikret NM-gull allerede før siste runde. De har kjørt inn 124 poeng så langt. De har to seire, og har dessuten fullført også de tre andre løpene i år på pallen. Årets tittel er Anders Grøndals 13. NM-gull i karrieren.

Bak Grøndal er det langt ned til Oddbjørn Røed fra NMK Sandefjord. Sammen med kartleser Haakon Sande har han kjørt inn 78 poeng i sin Ford Fiesta R5.

På tredjeplass følger Christian August Selmer fra Asker & Bærum Motorsport som har 68 poeng med sin Ford Fiesta R5.

Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger har vunnet to NM-runder i år, men har ikke deltatt i mange NM-løp. Han ligger på 5. plass med sine 60 poeng. Lørdag stiller han sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen, og med sin Skoda Fabia R5 er han en klar vinnerkandidat i Rally Hedemarken.

Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal har heller ikke kjørt alle NM-løpene i år, men i helgen stiller han i sin Ford Fiesta R5.

Med kartleser Torstein Eriksen har han vunnet både Rally Grimstad og Sørlandssprinten nylig, og vil også kjempe i toppen på lørdag. Larsen vant forrige NM-runde, Aurskog Høland Rally. I NM-sammendraget ligger han på 7. plass med 45 poeng.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg som leder med 90 poeng. Han har Marius Fuglerud som kartleser i sin Peugeot 208 R2.

Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger med broder og kartleser Mads Ola Stensbøl ligger kun tre poeng bak i sin Renault Twingo R2. Her er det med andre duket for en spennende kamp om NM-gullet.

Regjerende mester, Morten Storsveen med kone og kartleser Merete Storsveen, ligger på tredjeplass i rates Renault Twingo R2, med 73 poeng. Storsveen brøt de to første løpene i år, men har deretter to andreplasser og en seier.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har to førere skilt seg ut i kampen om NM-gull. Det er Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg som leder med sin Volvo 940. Sammen med kartleser Kristian E. Hvambsahl har han kjørt inn 109 poeng.

På andreplass ligger Tom Kristian Lien, som har vunnet de to siste NM-rundene med sin VW Golf. Lien, som kjører for NMK Modum & Sigdal, har 100 poeng. Han vil ha Trond Håvard Østheim som kartleser på lørdag.

På tredjeplass følger Atle Redalen med 63 poeng. Redalen, fra NMK Nore & Uvdal, kjører en Mercedes 190 med kartleser Knut Sigurd Brekke.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift har fjorårets sølvvinner, Kenneth Johnsrød fra Asker og Bærum Motorsport, sikret NM-gullet allerede.

Han har rett og slett vært uovervinnelig i år med sine fire seire på fem NM-løp og dessuten en andreplass i sin Mitsubishi Lancer. Dermed har han sammen med kartleser Eirik Borge kjørt inn hele 143 poeng.

På andreplass følger Bernt Kollevold og Ove Johnny Andersen fra Asker og Bærum Motorsport med sin Toyota Celica og 76 poeng.

Stian Brøderud fra KNA Kongsvinger med kartleser Hans Petter Aarstad ligger på tredjeplass med sin Mitsubishi Lancer og 66 poeng.

Rally Hedemarken starter fra Vendkvern Motorbane lørdag morgen og har målgang ved Scandic Hotell Ringsaker på ettermiddagen. Løpets serviceplass er ved Vendkvern, og bilene kjører også to ganger inne på bilcrossbanen, som er lett tilgjengelig for publikum.

Hele Rally Hedemarken kan følges direkte på rallyradio på www.skruvatrallyradio.no

Håkon Sveen Frøslid og Marius Fuglerud leder den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler, men kun med tre poengs margin

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: