Vrien helg for Nakken

Etter å ha tatt sin første pallplass i forrige runde, var Marius Nakken optimistisk foran de avsluttende løpene i Carrera Cup Deutschland. Dessverre ble det ingen optimal helg.

Publisert Sist oppdatert

De siste løpene i Porsche Carrera Cup Deutschland ble denne helgen kjørt på Hockenheim Ring i Tyskland.

Kvalifiseringen gikk ikke som forventet da Marius havnet i trafikk og ble blokkert på flere av sine raske runder. Dette gjorde at han kjørte inn til startspor 14 for Race 1 og spor 18 for Race 2.

I første løp måtte Marius av banen og over gresset for å unngå en krasj rett foran seg. Han tapte flere plasser på dette, og ramlet helt ned på 21. plass på første runde. Han kjempet seg oppover i feltet igjen, og etter å ha kommet seg unna flere krasjer kjørte Marius inn til en meget respektabel 10. plass.

– Jeg er ikke fornøyd med resultatet, men med tanke på utgangspunktet og det som skjedde i starten, må jeg si meg fornøyd, sier Marius.

Andre løp ble også action-fylt med flere store krasjer. Marius startet som nr. 18, og avanserte noen plasser før løpet ble stoppet etter en voldsom krasj rett foran ham. Løpet ble etterhvert startet igjen, og Marius kjørte seg opp til 14. plass før han ble påkjørt bakfra, og måtte bryte løpet.

– Det var kjedelig å ikke kunne fullføre det siste løpet for sesongen. Jeg mener jeg hadde farten inne og kunne kjørt meg opp til en 10. plass også i dag, og det er derfor surt å måtte bryte løpet grunnet en feil av en av konkurrent, sier han.

Nakken har de siste månedene vært inne i en veldig hektisk løpsperiode med løp nesten hver helg. Han går nå inn i en roligere periode hvor planleggingen mot neste sesong begynner.

Neste løp blir siste løp i Porsche Super Cup i Mexico, men da for å coache en av de andre sjåførene i teamet.