Nytt NM-gull for Grøndal - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Nytt NM-gull for Grøndal
Anders Grøndal sikret seg i helgen NM-gull i bakkeløp. Dermed har han totalt sanket 14 NM-titler i rally og bakkeløp – en historisk prestasjon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Norgesmesterskapet i rally ble sikret før siste NM-runde, og det var gull verd for Grøndal som måtte bryte løpet etter en dramatisk avkjøring.

Sammen med kartleser Roger Eilertsen har Grøndal ledet mesterskapet helt siden Sigdalsrally i januar i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline, så han vant tross bruddet i siste løp.

NM i bakkeløp hadde først to NM-runder ved Lillehammer i juli. Her vant Anders begge løpene og alle omgangene. Raskest av samtlige deltagere.

– Under NM-finalen Rally Hedemarken forrige helg fikk dessverre en voldsom krasj, og bilen ble vrak. Takket være meget god sikkerhet i rallybilene og utstyr ellers kom vi oss helskinnet gjennom krasjen med bare noen blåmerker. Men vi hadde ingen bil til NM-finalene i bakkeløp som gikk i Hof i Vestfold, sier Andres Grøndal.

Heldigvis var årets NM-toer i rally, Oddbjørn Røed så raus at han stilte sin Ford Fiesta R5 til disposisjon for drammenseren. Team Grøndal bygget om bilen til asfalt, og dermed var Anders klar til å slåss om årets andre NM-tittel.

Det var en spent Anders som skulle sette seg bak rattet i en rallybil etter den stygge krasjen. Situasjonen ble ikke mindre intens ved at han skulle kjøre lånt bil.

Men Grøndal kjørte klokt og var allerede i det første løpet lørdag raskest av alle rallybilene og økte ledelsen. Søndag visste Anders at han kun trengte å fullføre for å kapre gullet. Likevel var han raskeste av alle rallybiler i samtlige tre omganger.

Ingen rallyfører har så mange NM-titler, og uansett bilsportsgren har ingen flere NM gull enn de 14 Anders Grøndal nå står bokført med.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: