Bilsporttalent i Porsche - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Bilsporttalent i Porsche
Årets Bilsporttalent 2018, Emil Heyerdahl går fra formelbil og over til Porsche Carrera Cup Skandinavia.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Overgangen fra åpen formelbil til racerbil med tak blir stor for 16 år gamle Emil Heyerdahl. Han fortsetter sitt samarbeid med det norske motorsportteamet Team Greenpower som han også kjørte for denne sesongen.

Emil Heyerdahl var suveren i årets Formula STCC Nordic hvor han sto øverst på pallen hele åtte ganger og sikret seg mesterskapstittelen allerede før finalerunden var kjørt.

Det å gå fra formelbil på 400kg og 140hk til en Porsche Carrera på 1200kg og 460hk blir en stor overgang for det unge talentet, men noe han virkelig ser frem til.

– Selvfølgelig blir det et stort steg å ta, men det blir også utrolig spennende og utfordrerne. Første sesongen blir et læreår, men vi skal også prøve å hevde oss fra start. Vi skal forberede oss godt, og forhåpentligvis vil det gjøre at vi kan være raske, forteller Emil.

Seier i Bilsporttalentet avgjørende
Det har gått i overkant 14 dager siden det ble klart at Emil Heyerdahl ble vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2018», og premiepotten på 300.000 kroner kommer godt med i neste års Porsche satsing.

– Vi bruker blant annet pengene fra konkurransen til satsingen neste år, og jeg vil også takke Porsche Norge og Team Greenpower for all støtte, forteller Heyerdahl.

Bilen Heyerdahl skal kjøre i Porsche Carrera Cup er den Ole William Nærsnes kjørte inn til andreplass i Porsche Approved Cup 2018, og det er også denne cupen Heyerdahl kjører neste år.

Denne klassen kan kjøres fra man er 16 år. Porsche Carrera Cup med ny bil krever førerkort.

Sesongåpningen i Porsche Carrera Cup kjøres på Ring Knutstorp første helgen i mai, og Emil Heyerdahl ser allerede frem til den dagen.

– Jeg gleder meg, og vi skal bruke vinteren godt. Det blir mye simulatorkjøring og ikke minst hard fysisk trening. Vi skal komme så godt forberedt vi kan, slik at vi forhåpentligvis raskt finner farten i bilen, sier han.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: