Audi : Ladegrep for Audi-eiere - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ladegrep for Audi-eiere
Nå som Audi snart har sin første elbil på gata, tar de noen viktige ladegrep.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

– Med Audi e-tron Charging Service tilbyr vi nå lading på 80 prosent av alle offentlige ladestasjoner på basis av bare ett kort, sier Audi i en pressemelding.

Audi e-tron Charging Service gir ifølge Audi tilgang til offentlig lading i 16 europeiske land. Tjenesten blir rullet ut i åtte ekstra markeder i Øst-Europa i løpet av året.

Audis ladekort gir kundene tilgang til mer enn 72.000 ladepunkter drevet av 220 tilbydere – i Norge inkluderer det en rekke aktører.

På lengre reiser kan Audi-kunder lade bilene sine på IONITY-nettverksterminaler, et nettverk der Audi er en av samarbeidspartnerne, mens hurtigladere som drives av andre tilbydere, også er tilgjengelige.

For å dekke individuelle ladebehov, tilbyr Audi ladetjenesten til to forskjellige priser.

By-tariffen er primært rettet mot bykjøring, og har en avgift på 4,95 euro per måned. For hver lading betaler kunder 7,05 euro for AC-lading (opptil 22 Kw) og 9,95 euro for DC-lading (opptil 50 Kw), uansett ladetid og hvor mye energi man trenger.

For de som stort sett kjører langt, anbefaler Audi den såkalte transit-tariffen. Denne koster 17,95 euro per måned (gratis første år for nye e-tron-kunder).

Med transit-tariffen får kundene bedre betingelser på ladere med høy kapasitet og kort ladetid. Audi e-tron er den første serieproduserte bilen som kan lades med opptil 150 kW ved hurtiglading, noe som gjør at bilen kan lades fra 0 til 80 prosent på kun 30 minutter.

Standardiserte priser betyr det at du kan reise over det meste av Europa uten hele tiden å måtte sammenligne priser. Selv når du kjører i utlandet trenger du bare én ladekontakt. Audis kunder vil alltid betale standard lokal pris uansett hvilket land de er i.

Med myAudi-appen eller Audis navigasjonssystem får du også hjelp til å finne det nærmeste ladepunktet.

Da kan du planlegge langturen, og hele tiden sørge for at du har et ladepunkt innen rekkevidde. På appen kan du også følge med på hvor mye strøm som er på bilen.

For å bruke e-tron Charging Service må kundene registrere seg på myAudi-portalen. Du kan også få hjelp av din lokale Audi-forhandler til dette. I slutten av hver måned får man en regning, slik at man slipper å betale for hver gang man lader.

Audi har utviklet e-tron Charging Service sammen med Volkswagen Financial Services AG, noe som har resultert i et av de største ladenettverkene i Europa.

Og dermed ligger nok en tilsvarende løsning klar for de øvrige merkene i Gruppen etter hvert som de lanserer sine nye elbiler.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: