Klart for Rally Sørland - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Klart for Rally Sørland
Førstkommende lørdag er det klart for årets første NM-rally på barmark, og tradisjonen tro er det Rally Sørland som drar i gang sommersesongen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det har vært et langt opphold i årets rally-NM. Den siste planlagte runden på vinterføre, Numedalsrally 23. februar, ble avlyst på grunn av mildvær og håpløse forhold. Dermed har det ikke vært kjørt NM-runde siden Rally Hadeland 2. februar

Men i helgen skal det kjempes på grusveier på Sørlandet.

Det er igjen en startliste med sterke navn når den norske rallyeliten møtes til dyst. NM-leder Ole Christian Veiby er på plass med sin VW Polo R5.

Han er en favoritt, men kan få konkurranse om totalseieren fra sin egen teamkollega, Johan Kristoffersson. Fjorårets verdensmester i rallycross, da i Petter Solbergs VM-team, kommer til Rally Sørland i en VW Polo R5.

Men det er mange utfordrere, og en av de det knyttes størst spenning til er den lokale helten Søren Snartemo fra NMK Konsmo som igjen kommer til start i en Skoda Fabia R5.

Fjorårets vinner, og årets norgesmester i bakkeløp, Anders Grøndal er også på plass med sin Ford Fiesta R5.

Arrangøren, Kristiansand Automobilklubb (KAK), har i år lagt basen for sitt løp til Vamoen Motorsenter på Finsland. Her er både start og serviceplass. Løpet avsluttes med en godbit spesielt tilrettelagt for publikum på Odderøya i Kristiansand.

Deltagerne skal kjøre ni fartsetapper i løpet av lørdag. Etappene kjøres i området Finsland, Marnadal, Sogndalen og Søgne, nord/vest for Kristiansand. Det er 79 biler som starter i NM-løpet.

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er seks NM-runder i årets sesong. To på vinterføre og fire på barmark.

Rally Grimstad 24. august er nylig oppnevnt som erstatningsløp for Numedalsrally. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

Nytt av året er det at en 20 minutters TV-produksjon fra hver NM-runde vil kunne ses på VG+ fra tirsdagen etter løpene.

 Rallyradio under hele løpet kan høres på nett, www.rallyradioen.no

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: