Nye løp for Påverud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Nye løp for Påverud
Til helgen kjøres tredje og fjerde runde i European GT4 Series på Brands Hatch-banen i England. To nordmenn står på startstreken.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Marcus Påverud har siktet innstilt på en pallplass på det som er hans favorittbane i mesterskapet. 18-åringen fra Lier åpnet sesongen på Monza i Italia for tre uker siden med henholdsvis 10. og 5. plass sammen med sin 16-årige makker Luci Trefz fra Tyskland.

– Brands Hatch er en utrolig krevende bane, veldig kupert og teknisk, virkelig en bane av den «gamle gode» sorten. Det var en fantastisk følelse å avslutte det andre løpet her i fjor med et par klokkerene forbikjøringer og til slutt få målflagget som nummer tre, sier Marcus Påverud.

Hele 38 biler er påmeldt i GT4 Series i de to løpene på Brands Hatch, der Marcus og teamkameraten Luci kjører en Mercedes AMG GT4 for det tyske teamet Leipert Motorsport.

I samme løp kjører også en annen Team Norway-fører, Mads Siljehaug i en KTM X-Bow for Reiter Motorsport.

– Brands Hatch tilgir ikke altfor aggressiv kjøring, for det er kort vei ut til barrierene, og kjører man av banen blir det lett en skikkelig stjernesmell, sier Marcus.

De to første rundene på Monza-banen i april viste at Marcus og Luci hører hjemme i den øverste delen av feltet. Første runde endte med en svært akseptabel 10.plass etter at de hadde startet på 19.startpoisjon. I det andre løpet ble det en sterk 5.plass på regnvåt bane, og de vant også PRO/AM-klassen, der de nå ligger på en 2.plass sammenlagt.

– Jeg var usikker før Monza, for min nye teamkamerat Luci kommer rett fra gokart uten tidligere erfaring fra denne typen racing. Men han gjorde en flott innsats på Monza, og dermed er også jeg blitt tryggere på at det skal være mulig å kjempe om gode plasseringer videre i sesongen. I mellomtiden har Luci også kjørt et løp i det tyske ADAC GT4-mesterskapet, og har altså kunnet få enda mer erfaring med Mercedesen, sier Marcus.

Det blir en tøff helg på Brands Hatch med to fritreninger og kvalifisering på lørdag, og de to løpene med 60 minutters varighet med noen få timers mellomrom på søndag.

– Det viktigste er å unngå avkjøringer eller sammenstøt tidlig i helgen, fordi teamene har dårlig tid til å reparere bilene om det skulle føre til større skader. En skikkelig kollisjon på fritrening kan faktisk spolere hele helgen, om man er uheldig. Men jeg gleder meg til en hektisk helg på en tøff bane som virkelig fordrer presis kjøring, sier Marcus Påverud.

Mads Siljehaug fikk en dårlig start på sesongen etter å ha blitt kjørt av banen i begge løpene på Monza, men sist helg gjorde han en fantastisk oppvisning da han kjørte for sitt team i det tyske GT4-mesterskapet.

Det blir livetiming fra treninger og kvalifisering, samt direktesending på nett fra alle løpene. Timing og sendinger kan følges på www.european.gt4series.com

Tidene for løpshelg på Brands Hatch er som følger:

Lørdag 04.05   -   GT4 Kvalifisering        17.35-18.25

Søndag 13.04   -   GT4 Race 3               10.20-11.20

Søndag 14.04   -   GT4 Race 4               14.45-15.45

Marcus Påverud og Luci Trefz sto øverst på pallen på Monza etter seier i PRO/AM-klassen og en sterk femteplass totalt i løpet.

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: