Veiby vant Rally Sørland - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Veiby vant Rally Sørland
Det ble seier til Ole Christian Veiby på Sørlandet som ledet Rally Sørland fra start til mål.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

– Alt fungerte perfekt fra første prøve, og vi fikk raskt en ledelse som vi deretter bare kunne kontrollere inn til mål!

Etter ni fartsprøver på raske sørlandsveier, kjørte Ole Christian og kartleser Jonas Andersson inn til sin andre NM-seier i år, i en Volkswagen Polo GTI R5.

– I dag gikk alt helt prikkfritt. Vi fant rytmen og farta fra start, og tok raskt en god ledelse. Deretter var det bare å kontrollere inn. Bilen var perfekt, teamet har gjort en fantastisk jobb hele dagen, sier vinneren.

Oles team-kollega Johan Kristoffersson og kartleser Stig Rune Skjærmoen, som kjørte sitt aller første løp på grus, lå lenge an til en andreplass sammenlagt, men måtte bryte med gir-problemer før siste prøve.

– Synd at Johan måtte bryte, men jeg er skikkelig imponert over hvor fort han faktisk kjørte i dag, tross alt var det første gang på grus.

Rally Sørland er årets første NM-runde på grus, og ble dermed også det første grusløpet med Poloen for Kongsvinger-gutten. Sammen med kartleser Jonas Andersson fikk han med dette en god oppkjøring før neste VM-runde i Portugal.

– Godt å få litt grus-følelse i kroppen før Rally Portugal og veldig nyttig å få et ordentlig løp på grus med Poloen. Jeg har storkost meg hele dagen, det var utrolig gøy å kjøre på fine sørlandsveier, dette har vært en helt kongedag på skogen.

Ole Christian Veiby leder fortsatt NM, som han gjorde før Rally Sørland. Etter tre kjørte løp i VM ligger han godt an sammenlagt i WRC2-klassen også. 

– Neste løp for oss nå er Rally Portugal i WRC2, men jeg håper jo selvsagt at vi får til flere NM-runder. Det er alltid gøy å kjøre på hjemmebane! Men aller først reiser vi allerede søndag til Chile og blir med på gjennomkjøring av den helt nye VM-runden der.

Resultat Rally Sørland 2019

1. Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo R5

2. Anders Grøndal, Ford Fiesta +25,3

3. Frank Tore Larsen, Ford Fiesta R5 +29,5

4. Søren Snartemo, BMW M3 +4.59,1

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: