Se bilene vi husker og drømte om på Oslo Motor Show - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Se bilene vi husker og drømte om på Oslo Motor Show
De er klassiske og mange husker dem som bilene vi vokste opp med. Se 70- og 80-tallets klassikere på Oslo Motor Show.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Et show i Oslo Motor Show-format skal speile hele bredden i hva bil er, fra de hemningsløse kjøretøyene via de uoppnåelige drømmene og selvbyggene til folkebilene slik de var, og som de fortsatt er i godt ivaretatt tilstand.

Siden det er jubileum presenteres et knippe av disse godbitene for første gang på Oslo Motor Show. Som en kavalkade over de lykkelige 70- og 80-årene fram mot år 2000 står de der, Ford Capri, Ford Taunus som etterfulgte Cortina, Volkswagens legendariske Scirocco, Nissan 180B og Peugeot 505. For å ha nevnt noen få.

Toyota Celica er en av de lekreste klassikerne fra Japan. Tanken bak Celica var naturligvis å kopiere Fords suksess med Mustang, og suksess ble det også for Toyota. På Oslo Motor Show kan du studere den i detalj.

Her står også en lekker og knapt innkjørt Mercedes 123, men ikke den klassiske drosjevarianten som de fleste godt voksne ganske sikkert har tilbrakt tid i baksetet i, men en 280CE-utgave.

Dette var en så dyr bil som ny i 1984 at de færreste hadde råd til å kjøpe den. Men å drømme om den var jo lov. Bilen har originalt tonede el-vinduer foran, den har naturligvis klimaanlegg og ikke minst har den tempomat, eller cruisekontroll om du vil.

– En av grunnene til at vi i år inviterer inn det klassiske bilmiljøet til Oslo Motor Show er endring i regelverket som gjør at grensen for å importere klassiske biler er senket fra 30 til 20 år. Det åpner for nyere og andre bilmodeller, sier prosjektleder Tommy Larssen.

Du finner de klassiske bilene i hall B. I denne hallen vil også klubbmiljøet i Norge være godt representert.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: