Dennis Olsen i Porsche Carrera Cup på Hockenheim

Mesterlig finalehelg av Dennis Olsen

Dennis Olsen sikret seg seieren i Porsche Carrera Cup Deutschland allerede lørdag, men det hindret ikke den norske Porsche Junior-føreren i å satse maksimalt også i søndagens løp.

Publisert Sist oppdatert

21-åringen fra Våler har hatt en fantastisk sesong. I fjor ble han årets rookie og tredje best totalt i den tyske cupen som har meget høy prestisje. I år har han utklasset samtlige konkurrenter og vunnet cupen totalt med solid margin.

Det er vanskelig å sette ord på hvor stor denne prestasjonen er, men den er i alle fall uovertruffen innen norsk baneracing, og det er liten tvil om at Dennis nå har sikret seg en profesjonell karriere som racerfører og slipper å jage egne sponsorer de neste tiårene.

Før helgens to løp hadde Dennis en margin på 13 poeng til nærmeste utfordrer, Nick Yelloly.

Lørdagens løp ble vunnet av rutinerte Christian Engelhardt mens Dennis’ teamkollega i Konrad Motorsport, Thomas Preining, vant søndag.

Etter å ha sikret seg to andreplasser i helgens løp endte Dennis på 273 poeng mens Yellolys sluttsum ble 237. Tredjeplass gikk til Michael Ammermüller med 177 poeng.

Og nettopp Ammermüller er Dennis’ hovedkonkurrent i Porsche Supercup hvor finaleløpene skal kjøres i Mexico om to uker.

Der har Ammermüller en ledelse på bare tre poeng, så om Dennis holder tyskeren bak seg i begge løpene sikrer han seg tittelen også i Supercup.

Det blir ingen enkel oppgave, men Dennis lover å gjøre sitt ytterste for å få maksimal uttelling også i Porsche Supercup.

– Jeg er veldig godt fornøyd med sammenlagtseieren i Porsche Carrera Cup som er den største så langt i min karriere. Nå gleder jeg meg helt vilt til å utfordre Michael Ammermuller i Mexico, og jeg tipper han har mareritt hver eneste natt de neste to ukene, sier Dennis Olsen til BilNorge.no.

Norske Marius Nakken endte dagens løp på 13. plass etter å ha kjørt seg opp fra startspor 16.