Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental

Opel viser fremtid

Opel avslører nå flere detaljer om sin nye konseptbil. Den blir en kompakt SUV, og du klarer antagelig å gjette hva slags drivlinje den skal utstyres med.

Publisert Sist oppdatert

Vi fortalte for en måneds tid siden at Opel skulle presentere sitt nye designspråk, anført av en illustrasjon som avslørte svært lite.

Nå materialiseres det hele i form av konseptbilen GT X Experimental – en kompakt SUV med elektrisk drivlinje. Den representerer de designtrekkene du kan forvente fra Opel i årene fremover.

– Samtidig som Opel nå integreres inn i Groupe PSA, blir det som har preget 120 år med tysk utvikling og bilproduksjon enda tydeligere, sier Opel i en pressemelding.

– Opel skal fortsatt gjøre ny relevant teknologi tilgjengelig for alle, de siste årene særlig vist gjennom sin satsing på lys, tilkoblingsmuligheter og sikkerhetssystemer.

Bilen de benytter for å presentere fremtiden er ikke overraskende en kompakt SUV med helelektrisk drivlinje. Den er så vidt over fire meter lang, 183 cm bred og har en akselavstand på 262,5 cm.

Det betyr at den plasserer seg midt i segmentet der tusenvis av nordmenn står på venteliste for å skaffe seg ny elbil, i samme «gate» som Ampera-e, suksessbilen som er blitt en hodepine for Opel Norge.

Opel forteller at GT X Experimental er bygget på en ny lettvekts plattform. I tråd med deres utviklingsplan om å tilby elektrifiserte drivlinjer over hele fjæla innen 2024, har den elektrisk drivlinje og neste generasjon Li-ion batteripakke på 50 kWt.

Bilen er selvkjørende på nivå 3, hvilket innebærer at den kan kjøre helautomatisk, men trenger en sjåfør som kan gripe inn ved behov.

Opels designsjef, Mark Adams, kaller GT X Experimental en visuell detox, der alt unødvendig er fjernet og bilen er pakket inn i tøff enkelhet.

Linjene går tilbake til det kule GT-konseptet fra 2016, Monza Concept fra 2013 og, ikke minst, den spennende Experimental GT fra 1965.

Silhuetten gir inntrykket av en coupé, men ifølge Opel er brukerne i sentrum takket være rikelig med plass og enkel inn- og utstigning, ikke minst takket være bakdørene som kan åpnes 90 grader. Utstrakt bruk av glass skal bidra til økt romfølelse inne i bilen.

Designerne har også redusert antallet åpninger i karosseriet, ved å kombinere åpningene mellom panser, dører og bakluke.

GT X Experimental viser for første gang designspråket «Opel Compass» som vil prege fremtidens modeller både foran og bak. Det organiserer alle designelementer langs to akser som bindes sammen i Opel-blitzen.

Det tradisjonelle symbolet blir enda tydeligere der den vertikale linjen strekker seg over panseret og gjennom logoen, mens den horisontale linjen bæres av den etter hvert så kjente vingen i kjørelyset. Bak kommer den vertikale linjen helt fra antennefinnen på taket.

Logoen i fronten brukes ved hjelp av LED-lys til å vise ting som ladestatus og kjøremodus, samtidig skjuler den alle kameraer og sensorer som brukes til å styre de selvkjørende funksjonene.

Navnet X Experimental trekker linjene tilbake til den første konseptbilen som noen gang ble produsert av en europeisk bilprodusent: Experimental GT fra 1965 som dannet grunnlaget for den originale Opel GT.

I 2018 viser bokstaven X til en nær fremtid der 40 prosent av alle Opels modeller som blir solgt i 2021 vil være en SUV.

Powered by Labrador CMS