BilNorge.no - Nyheter
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Nyheter

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Kia storsatser på elbiler

Kia legger frem detaljer rundt sine fremtidsplaner. Det blir mye elektrisk fra den koreanske produsenten.

Les mer


Alfa Spider i el!

Det som er veldig positivt er at når Garage Italia nå går over til å bygge noen Alfa Spider (i sin tid kjent som Duetto), kommer de bare til å bruke Serie 4 biler. – Vi tuller ikke med klassiske årganger, sier de.

Les mer


En ny kjempe blir født

Vet du egentlig hva en sammenslutning av PSA og FCA betyr av modeller og salgstakt? Her skal du få oversikt over alle merkene, og hvilke som var bestselgerne i Europa – og Norge – i fjor.

Les mer


Amerikansk bestselger til Norge

For nøyaktig et år siden gjorde Camry comeback i Europa. Neste år får norske bilkjøpere tilgang til nok en amerikansk volumselger – Highlander.

Les mer


Eldre biler gir høyere utslipp og flere ulykker

Den norske personbilparken var allerede en av Europas eldste, nå viser beregninger fra Opplysningsrådet for veitrafikken at den er blitt enda eldre.

Les mer


Lang vei til egen superbil

En ny uke, en ny pluss-1000 hk superbil. Men denne er i hvert fall ikke helt fersk – den har 20 års historie bak seg.

Les mer


Siste stunt fra Holden

I oktober 2017 stengte GM den siste operative Holden-fabrikken, og for et år siden fortalte de at merkevaren skulle forsvinne i løpet av 2021. Noe som ikke har hindret Holden i å dra et sentimentalt lite stunt.

Les mer


Fra Ducati til HyperTek

Mens elektriske biler ser ut som biler, bare uten grill, tar motorsykkeldesignerne den helt ut når de skal bygge noen el-motorsykkel-konsepter. Her er en veterandesigner som sikkert har hatt det veldig morsomt.

Les mer


BMW med ny gjenoppliving

Det er ikke lenge siden BMW kunne vise oss Garmisch – et tidligere karosseriforslag som de nå hadde hentet frem og bygget på nytt, 50 år senere.

Les mer


Ikon i klassiske farger

Hun har vært på markedet i snart 20 år, men lever fortsatt i best velgående. Nå kommer Elise i klassiske fargekombinasjoner.

Les mer


Global veteran, men først nå med personbiler

BYD har solgt sine elektriske busser over hele verden. Bare i Europa, 1400 i løpet av noen år. Men personbiler, som de bygger godt over en halv million av hvert år, kommer først nå. Og aller først til Norge.

Les mer


Skoda leverer i pose og sekk

Når Skoda lanserer sin etterlengtede el-SUV gir de kundene mange valgmuligheter.

Les mer


Volumselgere på løpende bånd

For noen uker siden hadde de færreste nordmenn hørt om Xpeng. Nå har det kinesiske merket lansert nok en ny modell. Den er som skapt for Norge.

Les mer


Gode dekk-ideer

Forslag til luftfrie, punkterings-sikre dekk har vi sett før, men det betyr ikke at det heller ikke blir noe av Michelins siste forslag. Og Sumitomo har en plan om å samle energi fra den friksjonsjobben dekket utfører.

Les mer


Stor kineser til Europa - via Norge

Du ser elbussene deres daglig i Stor-Oslo, men nå vil kinesiske BYD også selge sine personbiler i Norge. Og hva er vel mer naturlig enn å starte i Norge?

Les mer


Bybil med stil

En italienske designer som har operert i utkanten av Torinos bilmiljø har kommet med forslag til en serie elegante bybiler. Han håper på produksjonsstart i år.

Les mer


Politisk korrekt Lego

Det er selvfølgelig de vokse som skal ødelegge. Hvem har hørt om unger som sutrer fordi Lego ikke har noen transpersoner i utvalget? Eller sykkelstier? Men pappa klager.

Les mer


Aggressiv prising på ny elbil

Nylig meldte Xpeng sin ankomst på det norske markedet. Nå er prisene klare, og de virker svært aggressive.

Les mer


Skoda på to hjul

Skoda startet som sykkelprodusent for 125 år siden. Selvfølgelig har de sykler nå også, men den vi virkelig venter på er Klement-konseptet fra Genève-utstillingen i fjor.

Les mer


En kvart vidundermotor på dynoen

12.100 omdreininger på en bilmotor betyr alvor. Nå er Cosworth-motoren til Murrays nye superbil kommet så langt at den gjennomgår de første dyno-testene.

Les mer


Sedanen var ikke død

I Norge og resten av Europa er det SUV-er og kombikupeer som dominerer nybilsalget, men i verdens største bilmarked er situasjonen en helt annen.

Les mer


Spantemaker

I gamle dager brukte man et sett spanter som man håndbanket karosseriet over. Antoine Dufilho gjør det omvendt – og da blir det kunst av det.

Les mer


Fikser du ladingen, CARL?

Aiways er blant de nye elbilprodusentene vi venter på. Men de tenker ikke bare biler …

Les mer


Ramp fra Frankrike

Ludovic Lazareth er en av de største rampene når det gjelder å bygge rå motorsykler og ubegripelige quader. Eller Mini Moke med V-åtter.

Les mer


Palett hos hogger’n

En kunstner som kaller seg Zoer har dekorert 144 biler hos en hogger, og samtidig pakket det inn i litt miljøvern. Dekorativt ble det i hvert fall.

Les mer