BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Genève-utstillingen 2020

I månedsvis har vi gledet oss til den årlige bilmessen i Genève. Tre dager før start ble det kjent at messen er avlyst. Fortvil ikke – vi gir deg nyhetene.


Carmen fra Boulogne

I fjor var det en arving av Hispano Suiza-grunnleggeren som møtte opp i Genève med en ganske omfattende konseptutgave av luksusbilen. I år skulle han vært der med en litt mer sportslig versjon.


Apex må vente

Her har vi en annen kjapp bil vi gjerne skulle møtt i Genève. Bilen var klar den, men utstillingen var ikke. Noen detaljer fikk vi da.


Egget er snart ferdigkokt

Vi har hatt sans for lille Microlino med de klare Isetta-referansene siden vi så henne i Genève for første gang i Genève i 2016.


Valutakrise: Varebilen ble 62.500 kroner dyrere over natta

Flere bilimportører har varslet prisjusteringer på grunn av den svært svake kronen, og nå er flere justeringer effektuert.


Bilsalget ned, men Audi e-tron helt suveren

I en tid hvor pilene peker nedover er ingen for tiden i nærheten av å true Audi e-tron som det mest foretrukne bilvalget.


Seier for transportnæringen i Stortinget

I dag ble det sikret flertall på Stortinget for utredning av et digitalt transportregister, at elektroniske fraktbrev gjøres obligatoriske, samt mulighet for å kreve inn bøter for brudd på kabotasjeregelverket på stedet.


Fortsatt hydrogen i fremtiden

Med all innsats rundt batterielektriske biler de siste årene har brenselceller kommet i bakgrunnen. Hydrogendrevne biler kan fortsatt være en del av fremtiden, men det fins en del forutsetninger om man skal lykkes.


En kineser som kommer

Changan er en av de kinesiske merkene som virkelige selger godt hjemme. Nå vil de begynne å selge godt andre steder – men ikke-Genève forsinket dem nok litt.


Åpner for godkjenning av flere kjøretøy

Næringsaktører kan nå få fremstille kjøretøy som ikke defineres som samfunnskritiske. Men tilbudet er fortsatt begrenset, understreker Statens vegvesen.


Her får Audi nok en volumselger

SPIONBILDER: Det er ingen grunn til ikke å tro at dette blir en ny volumselger – i elbil-landet Norge.


Påkostet og kompakte - del 1

BILTEST: Lyst på SUV, men ikke for stor og gjerne av det litt finere slaget? Audi Q3, Lexus UX 250h og Volvo XC40 har mange fellestrekk inkludert firehjulsdrift, men de er også ganske forskjellige.


Påkostet og kompakte

BILTEST: Lyst på SUV, men ikke for stor og gjerne av det litt finere slaget? Audi Q3, Lexus UX 250h og Volvo XC40 har mange fellestrekk inkludert firehjulsdrift, men de er også ganske forskjellige.


Mansory pimper Can-Am

Can-Am Maverick er et kjøretøy som helst ser at du blir møkkete. Mansory er et firma som nødig har med møkkete folk å gjøre. Allikevel ser en kombinasjon av de to faktisk ganske vellykket ut.


Hydrogenlastebil fra Toyota og Hino

Toyota fortsetter å satse på hydrogen for tunge kjøretøy. Sammen med datteren Hino vil de utvikle denne lastebilen med totalvekt på 25 tonn og rekkevidde på 600 kilometer.


Rolls-Royce leker silke-bad ass

Silkeramp har fått en helt annen betydning siden Rolls-Royce kombinerte sin Cullinan Black Badge med fotografen Mark Riccione og sendte dem til Los Angeles.


Lanseringskalender 2020

Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.


Utsetter piggdekk-fristen

Koronatider gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet.


En ny stjerne fra Sri Lanka

Dette er den bilen som gjør at jeg er mest lei meg for ikke-Genève. Bilen ser bra ut, har spennende spesifikasjoner og en bakgrunn jeg gjerne skulle visst mer om. Dessuten er navnet genialt: Vega – hvorfor har ingen brukt det før?


Derfor kalles de nye varebildekkene «punkteringsfrie»

Continentals nye «punkteringsfrie» varebildekk skal automatisk reparere 80 prosent av alle punkteringer.


Toyota utvider SUV-familien

SPIONBILDER: Toyota hadde lovet å presentere sin nye kompakt-SUV på bilutstillingen i Genève. Slik gikk det ikke, men prosjektet ruller videre.


Eksklusiv Zenvo-presentasjon

Zenvo er fast innslag på Genève-messen. I år måtte de i stedet invitere til et privat lite selskap hjemme i Danmark.


Flatt er også smittsomt

Skal man tyde nye merkevare-registreringer, ser det ut til at også Nissan følger etter Volkswagen og BMW og presenterer et minimalistisk og flatt varemerke. Heldigvis blir det nytt liv i Z’en.


Fra kult til elegant

RENDERINGER: Når Citroën utvikler en ny generasjon C4 tenker de annerledes enn de gjorde for noen år siden. Det kan nok lønne seg.


Snap blir Metro

I 2018 viste Rinspeed sitt bytte-karosseri, Snap, for første gang. I fjor var den krympet til MicroSnap, men i år hadde den fått en meget mer urban rolle som MetroSnap.