img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2018).

Norge blant de første markedene som får elektriske MAN eTGE

Siste setning i pressemeldingen fra MAN i Tyskland byr på en gladnyhet for nordmenn som er på jakt etter stor, elektrisk varebil. Men prisen er nok ikke fullt så hyggelig lesning.


Hvem vinner i mars, Nissan eller Tesla?

Det brygger opp til et rotterace mellom Tesla og Nissan om å bli først og størst i mars og i første kvartal.


Elektrisk Citaro er klar

Den årlige pressekonferansen til Daimler Buses inneholdt to vesentlige nyheter. Ny sjef, og at elektrisk Citaro nå er offisiell.


Ulykker: Transportere øker

Tyske Dekra har tatt for seg tyske dødsfall i trafikken i fjor. Tunge biler er innblandet i færre ulykker, men transporter-klassen har en kjedelig utvikling.


Alltid noe sprøtt og genialt fra Sbarro

Helt siden 1973 har Franco Sbarro lyst opp Genève-utstillingen med alt, fra det sprøeste og det råeste til det helt geniale. Han var i god form i år også.


Hydrogen-ordre i mega-klassen

40 hydrogenbusser i en jafs – større innslag av hydrogen i kollektivtransport har vi vel aldri sett før. I hvert fall ikke i Europa.


Vil tillate 34,5 meter lange vogntog i Finland

Transportminister Anne Berner foreslår å endre lovverket og tillate vogntog på inntil 34,50 meter å kjøre på finske veier.


Pilot minsker CO2

Takket vær et pilot-prosjekt for Frankfurts indre by viser UPS hvordan de sparer 25 tonn CO2 per år.


Gjenskapt etter nitti år

Jeg vet ikke hva han håpet på, han som hadde bygget en 2/3 replica av en Blower Bentley. Noen Baby-Bugatti pris ble det i hvert fall ikke.


Bil til påsken

Er du abonnent kan du allerede denne uken glede deg over en ny utgave av bladet Bil.


Petter Solberg i team med Johan Kristoffers-son også i 2018

Tredobbelt verdensmester Petter Solberg fortsetter suksessamarbeidet med svenske Johan Kristoffersson i rallycross-VM kommende sesong. Det ble klart da PSRX Volkswagen Sweden presenterte 2018-satsningen.


USA og Kina-SUV-er fra VW droppes i Europa

Volkswagen viser en femseter av USA-bygde Atlas i New York til uka. Samtidig planlegges en kompakt folke-SUV, men ingen av dem vil du få kjøpt i Europa.


Kraftig diesel-sekser fra Detroit

Detroit Diesel har nylig utvidet motorprogrammet sitt. En ny 7,7 liters sekser med fra 260 til 350 hk er nå tilgjengelig.


Bevegelser i trailer-markedet

Nesten 200.000 nye trailere i Europa i fjor, og mindre nedgang i år, enn fryktet, sier konsulentselskap.


Rekordsalg av elbiler

Igjen har Nissan løftet elbilinteressen til nye høyder i Norge. Leaf er nå landets mest foretrukne bilmodell.


Tror på førerløs brøyting av flyplasser innen tre år

Snart kan brøytebilene på norske flyplasser bli selvkjørende. I går brøytet to 20 meter lange og 5,5 meter brede selvstyrte snøploger for første gang snø på en norsk rullebane.


Klar for å skrote bilen?

Før var 20. mars en viktig dag å huske på for å unngå årsavgiftskrav ved skroting av gamle bilen. Det falt bort da forsikringsselskapene overtok innkrevingsordningen, men våren er like fullt en fin tid å rydde i gammelt bilskrot.


Elektrisk drømmebil

Rimac er en av disse utrolige gründerne som jeg har fulgt, først med nysgjerrig forbauselse så, med økende interesse siden han første gang viste seg på Frankfurt-utstillingen i 2011.


Global tungbilvekst

Takorganisasjonen for tyske bilprodusenter, VDA, har holdt opptelling og sier at i fjor ble det solgt mer enn 3,3 millioner biler over 6 tonn i hele verden.


I kø for elektrisk Niro

1600 interesserte har betalt 7777 kroner for å stå på venteliste for elektrisk Kia Niro selv om bilen først lanseres mot slutten av året og prisen ikke er kjent.


Ny B på vei

Mercedes B-klasse kommer i ny utgave i løpet av året. Dette er det vi vet så langt.


Mazda og truede arter

Verken den nydelige Vision Coupé eller den like vakre KAI konseptbilen var flunkende nye i Genève. De var vist i Tokyo sist høst. Men her var det detaljer som virkelig lyste opp.


Mini-mani i Genève

Det var uvanlig mye originalt Mini på Genève-utstillingen i år. På tross av at det fremdeles er et år til den kan feire 60-årsdagen sin.


Uptime utvides

Ett år etter at Mercedes-Benz introduserte sin Uptime, utvides tjenesten. Nå inkluderes også traileren.


Oversikt over alle motortreff

Søken etter informasjon om banekjøring gjøre at Jehans Storvik laget en egen nettside for alle bilrelaterte arrangement i landet.