BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Elektrisk flebruksbil

De omtaler den som konsept, men Concept EQV har mye til felles med Mercedes-Benz V-Klasse. Med unntak av drivlinjen.


Verdens dyreste Bugatti – og så da?

I Genève presenterte Bugatti det de omtalte som verdens dyreste bil. Det virket som den var skapt av en slags mindreverdighetsfølelse


Alfa med noko attåt

Jeg har sett og møtt Mole siden de dukket opp første gang i 2015. Det har vært så mye derfra at det er lett å gå i spinn. I Genève nøyde de seg med noe Alfa 4C, og en spessial som de ikke riktig viste hva skulle bli.


Her går det unna

SPIONBILDER: Audi er virkelig på det elektriske sporet for tiden. Her er en nok ny modell på test i kalde strøk.


Bygger om fra melkebiler til brannbiler

Melketransportør Hans Ivar Slåttøy Transport AS bygger brannbiler med gamle melketanker på.


Krone og Liebherr sammen om ny kjølemaskin

Fahrzeugwerk Bernard Krone har i partnerskap med Liebherr Aerospace & Transportation lansert en ny kjølemaskin under navnet Celsineo.


Her er Teslas fjerde

Tesla har i natt av duket sin fjerde modell, og det er liten tvil om at også den vil finne sin menighet i Norge.


En overflod av Hispano Suiza

Den første Hispanoen jeg så i Genève var en H6B som tilhørte Monacos fyrstehus. Den andre var like gammel – 80 år – men spansk. Først da dukket den tredje opp. Selveste Carmen.


MOIA dekker Hamburg

Ved en pressekonferanse i går kunne MOIA, Volkswagens transportdelings-pioner, fortelle at nå var de virkelig på plass i Hamburg.


Subarus sterke fremtidsvisjon

Den konseptbilen Subaru viste i Genève fikk masse oppmerksomhet fra amerikanske journalister. Den hadde fortjent mer i Europa, men det er jo i USA det største volumet ligger for dette merket.


Med vekt på vakker

Det virker som om den nye designhøvdingen for hele Hyundai-gruppen, Luc Donckerwolke, ikke brauter. Har lar i hvert fall fremdeles Europa-kontoret konsentrere seg om det de kan: vakkert.


Bugattien vi ikke fikk se

Sannsynligvis fordi de ikke ville ta glansen fra flashy Bugatti Voiture Noir ventet de noen dager med å presentere den som kan bli den mest populære Bugattien noensinne.


Sterkere Transit Custom Sport

Ford piffer opp motoren i toppversjonen av Transit Custom Sport. Effekten øker fra 170 til 185 hestekrefter.


Børsen må vente på ScaniaMAN

Volkswagen skilte ut sine tunge biler, ansatte ex-Mercedes Andreas Renschler (bildet), og ga selskapet et nytt navn, åpenbart for å få det på børs. Nå er planene utsatt.


Genèves underligste

På en stand der det vanligvis er litt liv og moro møtte vi i år det merkeligste et bilutstillingspublikum har opplevd på lenge. Diamantbilen til Gio Ponti.


Ny plattform og ny Sonata

Hyundai viser i dag frem neste generasjons plattform. Den danner blant annet grunnlag for nye Sonata som nå debuterer i Korea før den skal lanseres i en rekke andre markeder.


Tata inviterer til nytt segment

I fjor var Tata i Genève med en ren skulptur. Aldeles nydelig. Men da hadde de også Jaguar og Land Rover på plass for å representere det kommersielle. I år måttet Tata ta seg av den delen – det gjorde de utmerket.


Nå blir det mørkt i bomstasjonene

Det er besluttet at de grønne og hvite lyssignalene i bomstasjoner skal slukkes. Men du slipper ikke billigere unna av den grunn.


Estland vant kampen om «søt»

Selvfølgelig ble den en publikumsmagnet i Genève. Nobe fra Estland. 60-talls søt og elektrisk. Swingskjørt og vegan – kan ikke slå feil.


Toppløst i 317 km/t

Det er ikke mange som kjører fra en Mercedes-AMG GT R. Ytelsene blekner ikke selv om den nå kommer som roadster, i meget begrenset opplag.


Heder til Holm Jacob Matheson

Holm Jacob Matheson (69), eller Mathis som han kalles i bilsportsmiljøet, er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.


Toyota vil til månen

Sammen med den japanske romfartsorganisasjon JAXA er Toyota i gang med å planlegge en rover som på sikt skal brukes på månen.


Smart skinner som påskesola

Utrolig hva et muntert tørkle på hodet kan gjøre. Skinnende gult for eksempel. Det får folk til å smile. Slik Smart klarte i Genève.


Ladegrep for Audi-eiere

Nå som Audi snart har sin første elbil på gata, tar de noen viktige ladegrep.


Splitter ny Korando

SsangYong lanserer ny Korando som skal inn i det kanskje mest konkurranseutsatte SUV-segmentet. Men neste år kan den få et viktig fortrinn.