img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2018).

Mini-mani i Genève

Det var uvanlig mye originalt Mini på Genève-utstillingen i år. På tross av at det fremdeles er et år til den kan feire 60-årsdagen sin.


Bråstopp hos Brembo

Brembo er et navn med samme klang som Weber, eller Marelli, eller Ferrari for den saks skyld. De viser seg frem de også.


Renault nesten på sporet

Det beste man kan si om Renaults EZ-GO er at den er en kontrast til resten av Genève. Ikke sporty, ikke flashy og ikke en antydning av toppfart som man kan skryte av.


Genève, 8. mars 2018

Så mye som kan endre seg på et år. I fjor var Genève-utstillingen full av vertinner med kvaliteter. I år er det nesten tomt for vertinner. Med, og eller uten kvaliteter.


Pininfarina ser mot øst

Pininfarina viser oss sko, en ny sykkel og henter frem et eldgammelt Formel-1-forslag, men er også helt a jour med hydrogenracer og elektrisk Gran Turismo rettet mot asiatiske markeder.


Full fart i Genève

Så er vi i gang igjen, dagen før dagen før dagen. Velkommen til 173 bilder av biler du (nesten) ikke har sett fra en utstilling vi (nesten) ikke har sett.


Årets bil i Europa

Volvo XC40 er kåret til Årets Bil i Europa. Den vant med klar margin, og var også favoritten hos det norske jurymedlemmet.


Gammel 500 for sommeren

500-baserte Beach Buggies med kurvfletting i setene tilhører ikke sjeldenhetene, men denne sommer-Femhundreden har tatt det hele litt lenger.


Rubelpurka vokser

Niva begynner å bli en av våre nostalgi-favoritter. Nå har hun stille og rolig lagt på seg to dører til – ikke nødvendigvis en fordel.


Bilsalget: Nedgang over hele fjela - nesten

Registreringsstatistikken for februar viser en nedgang på 13,5 prosent. Hittil i år er nedgangen på hele 21,9 prosent. Men elbilene og ladehybridene fortsetter fremgangen.


Ugla flyr – for alvor

Nulltilhundre på under to sekunder – ikke bare lovet de oss det, nå har de gjort det også.


Flygende bil til Genève

Vi hadde en flygende Italdesign på Genève-utstillingen i fjor. Og i Frankfurt hadde vi fire flygende greier. På årets Genève-utstilling stiller i hvert fall ett bilfly/flybil. Fra Nederland!


Løp og kjøp

Lurer du på hvordan BMW X2 står seg mot Volvo XC40, eller kanskje hva Seat Ateca har å by sammenlignet med konsernsøskenbarn Skoda Karoq og VW Tiguan? Da er bladet Bil 4/2018 noe for deg.


Cupra på egne bein

Seat gjør som en rekke andre produsenter – de etablerer Cupra som eget merke. Målet er å doble salget innen fem år.


Vietnam blir produsent

Ambisiøst prosjekt fra en ny produsent i Vietnam. Vinfast, med BMW under, Pininfarina over og Magna Steyr inni.


Ny Peugeot, klar for Genève

Det er ikke sååå lenge siden jeg kranglet med Peugeot om den nye, veike løven deres. På Genève-utstillingen får vi se en ny – og større – utgave.


Nå kommer Volvos treere

Volvo lanserer nå sin første tresylindrede motor. Motoren er modulbasert og skal først tilbys i XC40.


Farvel til høy auksjonspris

Spekulantene kan umulig like det. Jaguar bygger flunkende nye D-typer, og det ble bråstopp for ekstreme auksjonsverdier.


Nytt liv i Stratos

En ny Stratos skal debutere i Genève. Med minst ti års historie bak seg – pluss de klassiske Stratos-tradisjonene.


Bakhjulsdrevet Audi

Audi har laget et lite opplag av R8 med bakhjulsdrift. Nå får de første kundene sine biler.


Isetta-kloning rykker nærmere

Det er to år siden vi så Microlino første gang. Nå virker det som at denne Isetta-inspirerte boblen er kommet nærmere – med italiensk hjelp.


Mer fornøyde bileiere

J.D. Powers har offentliggjort sin årlige kvalitetsundersøkelse. Den viser at flere amerikanere enn tidligere er fornøyd med sine biler.


Klatret 999 trinn

En Range Rover Sport rattet av en Formel E-fører satte nettopp verdensrekord i trappeklatring med bil: 999 trinn i ett jafs.


Tegn i tiden?

Avenue des Champs-Elysées har mistet 40 % av sine attraksjoner. Men heldigvis: de som er igjen leverer så det holder.


Verdens mest solgte SUV-er

Toyota RAV4 var verdens mest solgte SUV i 2017, men det skyldes at den viktigste utfordreren selges under forskjellige navn i USA og resten av verden.