BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Grillparty i Monaco

Det ble tilløp til dramatikk da en av våre helter stilte i en helt spesiell kreasjon i Monaco nylig.


Designhøvdinger på Oslo-besøk

De to designerne som fikk størst oppmerksomhet på årets Genève-utstilling har tatt seg en guttetur i Norden. Underveis hilser de på fansen.


Tredje og siste stop for Taycan

Denne helgen har Porsche vært i New York City og vist frem Taycan i anledning sesongfinalen i Formel E.


Golf for AIK

Er det rart det vakte interesse. AIK sto det i en pressemelding. Arbeidernes Idretts Klubb og de som la grunnlaget for norsk masseidrett. Det var det imidlertid ikke.


Stopp 2 for Taycan

På sin reise over tre kontinenter har Taycan i helgen vært i aksjon på Goodwood.


Designpris til NTNU-racer

Også i Olympia-parken i London har norske bilsportutøvere høstet heder, ære og førstepremie i helgen. Men spesielt fort gikk det ikke.


Tesla Model 3 får toppresultat i krasjtest

Seks nye modeller er krasjtestet av Euro NCAP. Tesla Model 3 er blant modellene som får toppscore.


Elbiler i fokus i juni

Elbilene sto for nesten halvparten av alle nyregistreringer i juni. Hver fjerde nye bil i måneden var en Tesla.


Forhjulsdrevet Porsche

Dette må være ønskedrømmen for Porsche-eieren som ikke hadde alt allikevel. En Porsche bobil med kjøleskap og spesialbygget dass. Billig blir den ikke.


Puslespill med mening

Byggesett er gøy. Her er et helt nytt byggesett som virker enda gøyere. Laserskåret tre blir de mest utrolige selvgående, mekaniske skapningene. Biler er bare en liten del av tilbudet.


Leveringstrøbbel for Kia

Rundt 7000 nordmenn står i reservasjonskø for å sikre seg de elektriske Kia-modellene e-Soul og e-Niro. Men kun en brøkdel av dem som har bestilt bil får den i år, og Kia kan heller ikke love å avvikle ventelisten i 2020.


Thunder Power krymper

De store ideene til Taiwans Thunder Power krymper, og bilen deres krymper også. Nå snakker de om en elektrisk bybil bygget i Belgia.


BMW fremskynder elektrifisering

BMW Group har tidligere kunngjort at selskapet i 2025 vil ha 25 ladbare modeller på markedet i 2025. Nå akselereres lanseringen av de kommende modellene, og selskapet varsler 25 elektrifiserte modeller allerede i 2023.


Ford tar ungdommen på alvor

For tredje år på rad er Ford Motor Norge klar med kjørekurs for unge. Arrangementet kjøres på Rudskogen Motorsenter til høsten.


Gresk tragedie i Opel-familien

Opel har hatt en ryddeoperasjon i forhandlernettet etter at agenturet ble overtatt av Bertel O. Steen. Maskinagentur i Trondheim er blant flere Opel-forhandlere som ikke får fornyet kontrakten. Men bak denne meldingen ligger det en historie som har elementer som kunne gitt grunnlag for et gresk drama. Selveste Sofokles kunne tatt seg av denne.


Murray bygger superbil

Fremdeles har Gordon Murrays snart 30 år gamle F1 en enestående plass blant verdens superbiler. Nå skal han bygge en ny.


Bilutstilling i Oslo

I det stadig mer bilfrie Oslo sentrum finner man en spennende bilutstilling disse dagene. På veggene i et galleri som heter Kunstverket.


Selvkjørende Volvo er produksjonsklar

Det har lenge vært et samarbeid mellom Volvo Cars og Uber om utvikling av selvkjørende biler. Nå er de kommet så langt at de setter en bil i produksjon.


Vårt nye museum

Nå er vi kommet dit at Vegmuseet på Hunderfossen ved Lillehammer er utvidet slik at vi nå også kan se alt som har kjørt oppå veiene våre. Kjøretøyhistorisk museum har endelig åpnet.


Skoda-lærlinger boltrer seg

Helt siden 2014 har studenter på opplæring hos Skoda hatt en spesiell gulrot: de flinke får lov til å bygge sin egen showmobil. Årets er en fjellgeit, døpt Mountiaq.


Oppgraderer til 250 kW

Igjen tar Tesla innersvingen på konkurrentene, nå ved å programvareoppgradere ladefarten på Model 3 til 250 kW på egne ladestasjoner og til 200 kW på tredjeparts CCS ladestasjoner.


Toyota og Subaru utvikler ny plattform

De to selskapene offentliggjorde denne uken at de skal utvikle en felles plattform for elbiler. Første produkt ut blir en felles SUV.


BMW henter fra glemmeboken

BMWs designsjef skal ha masse heder og ære for at han har latt gjenskape en gammel konseptbil mange lenge trodde var forsvunnet, og som mange av oss syntes gjorde seg best som forsvunnet.


Bil som kunst (eller omvendt)

Kunstprosjektet Oslo-biennalen er sparket i gang, uten særlig fanfarer. Men et sentralt innslag krever vår oppmerksomhet: en slags bil.


Møllers Dodge er på plass

En liten høytidelighet oppe på Frysja forleden. Dodgen, som på mange måter var startskuddet for Harald A. Møllers bilengasjement, er ferdig restaurert og formelt på plass i samlingen.