BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Fet Porschefest

En kompott av spennende elementer med baneracing i Porsche Carrera Cup Scandinavia og GT-klasser, Porsche klassikertreff og visning av ny Taycan skapte festdag på Rudskogen.


Torino-stil fra Japan

Dette var noe helt nytt. Et prototyp-verksted med egen designer og strålende kvalitet. Men ikke i Torino – i Saitama. Med Shinkansen tar det bare 15 minutter rett sydover til Tokyo.


Grillparty hos BMW

BMW viste en firer-studie i Frankfurt. Fronten gjorde at man nesten glemte å legge merke til hvor vellykket resten av bilen var. Men fabrikken har andre kort i ermet også.


Volkswagen tilbyr egne ladebokser

Volkswagen tar grep for å gjøre overgangen til elbiler så smidig som mulig for kundene.


Audi med terreng-fantasi

Audi fortsetter å pøse på med sine AI-konsepter. Den som står i Frankfurt er den mest fantasifulle så langt.


Gjensyn med AIways

Det var blitt litt flere flagg på siden av bilene etter at vi møtte kinesiske AIways i Oslo. Og i Frankfurt fikk de to nye diplomer de kan henge på veggen.


En bransje på defensiven

Det er underlig. Bilbransjen har vegg-til-vegg PR-folk, strategi-spesialister, medierådgivere – men allikevel er det «opposisjonen» som får føre ordet i Tyskland i dagene før IAA åpner.


Taycaner i lange baner

Egentlig ble årets bilutstilling i Frankfurt kickstartet i Stuttgart dagen før den første pressedagen. Porsche åpnet sin Taycan-produksjon – det er tvilsomt om det blir like mange offisielle personer, og like mange offisielle lovord, når IAA åpner torsdag.


Nytt liv i gammel sliter

Det er langt mellom nyhetene på årets Frankfurt-utstilling, men neppe så ille som man får inntrykk av om man besøker VW-standen.


Tesla og Volkswagen kniver om å vinne i 2019

Uavhengig av at bilsalget i august var ned med 16,9 prosent til 12.073 enheter, kniver Tesla og Volkswagen en intens kamp om å vinne i 2019. Fortsatt leder Tesla både merke- og modellstatistikken, men VW med e-Golf som spydspidd haler innpå og lå som merke ved inngangen til september bare 128 biler bak.


Kinesisk elbil hos norsk importør

Denne elbilen fra Kina med rekkevidde på 410 km sto nylig i Drammen. Produsenten bak bilen er ikke den mest opplagte.


Uvanlig rekord for Porsche

Gotland Ring er en spennende bane jeg har kjørt mange runder på. Nå har Porsche vært der, og satt en rekord som kan bli stående lenge.


Nytt Bil i postkassen

Planlegger du å bygge om bilen din til rullende grill, så finner du oppskriften i seneste nummer av bladet Bil.


180 graders Bugatti

Dette var uventet. Plutselig viser Volkswagen-eide Bugatti respekt for forgjengeren. På høy tid.


Bilbutikken med det rare i

En mer kompakt pickup kan man vanskelig tenke seg. Du finner den i butikken til Autovia i Sandvika utenfor Oslo utenfor. Jeg regner med at heller ikke den er til salg.


Hiphopens favoritt-hjul

Car and driver har gjort en kjempejobb. De har gått gjennom fire ti-års hiphop tekster for å se hvilke biler som er rappernes favoritter. Dette er listen:


Selvkjørende drifting

Det later til at mye av diskusjonen rundt selvkjørende biler er hvordan man skal få bilen til å velge mellom å drepe en ung jente på trehjulssykkel eller et eldre, vinglete, fotgjengerpar. Heldigvis følger noen et annet spor også.


Sykkelritt med elektriske følgebiler

Hyundai skal sørge for at parken av følgebiler blir den mest miljøvennlige noensinne når sykkelløpet Arctic Race of Norway starter i morgen.


Folket tror ikke på politikerne

En studie presentert på Arendalsuka i dag viser at det norske folk tror politikerne er for ambisiøse med hensyn til definerte mål for bilparken.


Bilen etter 2025

Går det som politikerne vil, skal vi kunne kjøpe utslippsfrie biler etter 2025. På Arendalsuka skal temaet debatteres.


Lavere Tesla-inntekter

Tesla Motors Norway AS er ute med regnskapstall for 2018. Inntektene falt i påvente av lanseringen av bestselgeren Model 3.


Fritt frem for tyver

Den østerrikske bilkubben ÖAMTC har sjekket key-less systemet på nesten 300 kjøretøy. Konklusjon: her er det også nesten komplett sikkerhets-less. Vi gir deg listen over de 269 som er like tilgjengelige som en sardinboks.


Nybygde gamle fra 100-års Alvis

Det er ikke bare Citroën som fyller 100 år i år. Alvis gjør det også, og byr samtidig på nybygde utgaver av gamle modeller.


Gult er kult – også for Land Rover

Det finnes kanskje kulere eldre Landies, men denne er der oppe sammen med de aller beste. Og kommer fra – av alle steder – Lisboa!


Så enkelt er det å stjele en ny bil

En moderne bil kan stjeles i løpet av sekunder. Og det er lite du kan gjøre for å sikre deg mot profesjonelle tyver.