BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Klokker med bil som tema

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Klokker med bil som tema

Denne artikkelserien dreier seg om klokker, snobbete eller ikke, som på en eller annen måte assosieres med biler eller bruker biler som tema.


Norsk Certina

Nå har vi vært gjennom Superklokker og trash-ur fra hele kloden. Da er det veldig hyggelig å kunne avslutte julekalenderen med noe norsk.


Med Ferrari på armen

Hva vet du om Girard Perregaux? Stikkord er: Manufaktur siden 1791, kåret til verdens nest beste av Robb Report, tourbillon, minuttrepetisjon og Ferrari sportsur siden 1963.


Håndverk fra Mercedes-land

Hvis du vil kjøpe en Maybach fra Mercedes, blir du mottatt i et ”Center of Excellence” i Sindelfingen. Der blir du gjort oppmerksom på at det finnes et armbåndsur som heter Maybach Tourbillon.


Klokke for Bugatti. Verst!

Fet eller verst eller tipper over-the-top? Si hva du vil, Parmigiani har bygget et ur helt i Bugatti-ånd.


Oris for Williams

Klokker med gårsdagens F1-team dukker opp ennå for siste gang i denne serien. Selv om det kanskje er litt tidlig å kalle Williams for gårsdagens.


Farvel til Honda

Det finnes mange japanske konkurrenter til sveitsisk klokkemaker-kunst. Også noen med bil-tilhørighet. Seikos Sportura, med Honda-minner, er nok favoritten.


Pirelli på armen

Det er snart helt uinteressant å vite at Pirelli også lager dekk. For de er verdensmestre på klær, accessoirer, kalendere – og klokker.


Santos av Cartier

Denne gangen kommer det til å dreie seg mer om mannen enn om klokka. Og jeg ser ikke bort fra at det skal bli vanskelig å plassere begge i en bilsammenheng.


Wankel-klokke

En av våre mange oppmerksomme brukere skrev inn og etterlyste stoff om MX5-klokker. Underlige folk disse 2-seters Mazda-entusiastene, de tenker ikke på stort annet.


Med røtter i Amerika

IWC er et klokkemerke det står respekt av. Det er også et klokkemerke med en litt atypisk historie, for her er grunnlaget lagt av en amerikaner.


Går som en Porsche

Det er klart at en Porsche-klokke må ha de samme egenskapene som bilen, elegant, lett å kjenne igjen, solid og pålitelig, pluss – selvfølgelig – litt eksklusiv.


Ikke helt i tiden?

Går du inn på hjemmesiden til den forholdsvis ukjente klokkeprodusenten Edox, møtes du av bilder og filmer fra et fristende luksus-Dubai.


En fot i mikro, en i bil

Jaeger-LeCoultre er et av de ur-merkene som fortjener masse oppmerksomhet. Historien er fantastisk, og man er innom en mengde av det som finnes av nobel urmakerhistorie, samtidig som man lærer både om måleutstyr og biler på Le Mans i 30-årene.


Italienske røtter

Paul Wyler ble født omtrent samtidig med Fiat og begynte å lage egne klokker i Basel i 1924. Hans største kunde ble tidlig den Milano-baserte Binda-familien, og det tok ikke lang tid før de overtok. Så om Wyler i dag er sveitsisk eller italiensk, er egentlig et definisjonsspørsmål.


Den flygende B

Egentlig var jeg mest fascinert av Breitling da de fotograferte propellfly. Men så sponset de Bentley på Le Mans.


Mille Chopard Miglia

Chopard er en så integrert del av Mille Miglia, at klokkemerket nesten burde høre sammen med navnet på løpet.


Superleggera fra Chanel

Sorry. Jeg kan ikke forklare hvorfor Chanel har kalt en del av sin J12-serie for Superleggera. Og sannsynligvis kan ingen andre heller.


Fredrik Healey

For meg – etter at jeg har lært litt om dem, er Frederique Constant, en sveitsisk urprodusent, så eksentrisk at man skulle tro han var britisk.


Fake bil

Vi kommer ikke til å bringe noen fake klokker i årets julekalender. Men det er med en viss glede jeg henter frem noe som må være ganske ulovlig.


Trash med sjarm

Nå er vi på et område hvor jeg føler meg hjemme. Billige reklameklokker er omtrent like moro som å dumpe en diesel på leirbålet.


Audis VdT-klokker

Før eller siden setter det topptunge styret for en bilfabrikk seg ned og sier ”Vi trenger noen accessoirer.”


BRM med Abarth

Første gang jeg så annonser for BRM-klokker gikk jeg automatisk ut fra at dette var noen fjerne klokkegreier som av en eller annen grunn hadde linket seg opp mot det gamle engelske BRM-navnet.


Graham- Brawn GP

Ikke at jeg skal forsøke å fortelle dere hva dere skal satse på, i retning av tipping eller verdiøkning. Men jeg har på følelsen av at av de rundt to dusin klokker som dere vil finne på årets julekalender før julaften, er det denne som vil bli den mest sjeldne.


TAG Heuer

La oss like godt slå til med det klokkemerket som vel, mer enn noe annet, er assosiert med biler. Hvilket annet klokkemerke har for eksempel hatt navnet sitt på en Formel 1 motor.