BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilsport

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Rally-NM starter i helgen

Lørdag innledes årets NM-sesong i rally. Tradisjonen tro åpner det hele med Sigdalsrally, og på startstreken befinner det seg et sterkere startfelt enn på mange år.


Hyundai presenterer ny racer

Hyundai viser en ny racerbil basert på Veloster. Den er tilpasset det internasjonale TCR-reglementet og skal i første omgang konkurrere i USA.


24-timersløp i Dubai

Marcus Påverud leverte overbevisende innsats for Leipert Motorsport i 24-timersløpet i Dubai fredag og lørdag.


Norsk 18-åring i tøft 24-timersløp

Allerede til helgen starter racing-sesongen for Marcus Påverud når han setter seg bak rattet i en Lamborghini for å kjøre 24-timersløpet i Dubai.


Porsche 70 år

Porsches filosofi har helt fra starten vært at de skal produsere de mest sportslige bilene i sitt segment.


Droppet skolen for å bli racerfører

Man må være bestemt om man skal nå sine mål her i livet, så da Marcus Påverud som 16-åring måtte velge mellom skole og motorsport, var han aldri i tvil.


Den viktige støttespilleren

Den største forskjellen på rally og rallycross er kartleseren – en person føreren må stole blindt på i rally. Og Oliver har vært heldig og fått en av de mest profesjonelle på sitt parti.


I pappas hjulspor

Få om noen har gitt norske bilsportentusiaster så mye å juble for som Petter Solberg. Ikke rart at Oliver ønsker å følge i pappas hjulspor.


Bilsporttalent i Porsche

Årets Bilsporttalent 2018, Emil Heyerdahl går fra formelbil og over til Porsche Carrera Cup Skandinavia.


Loeb kjører WRC for Hyundai

Ryktene har svirret det siste døgnet, men nå har Hyundai bekreftet i en pressemelding at de har signert en to års avtale med den nidoble verdensmesteren, Sebastien Loeb.


Right To Play ambassadører

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger-Amland blir nye ambassadører for Right To Play.


Norsk på Le Mans

En drøm går i oppfyllelse for norske bilsportentusiaster når Dennis Olsen neste år setter seg bak rattet i en Porsche 911 for å kjøre 24-timersløpet på Le Mans.


Heftig Leaf fra Nismo

Nissans spesialister innen motorsport har laget en heftig utgave av Leaf. Bare for å spre litt glede.


Tolv norske lag i Monte Historique

Det er påmeldt 12 norske lag til Rally Monte Carlo Historique 2019. Det er stort sett veteraner og den harde kjerne av entusiaster.


Fortjenstmedalje i gull til Tommy Rustad

Den mangeårige internasjonale racerføreren Tommy Rustad (50) er tildelt Norges Bilsportforbunds høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull.


Laila og Geir Tyskeberget - Årets Drivaksel

Ekteparet Laila og Geir Tyskeberget fra NMK Solør er kåret til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Prisen fikk de under Bilsportforbundets premieutdeling lørdag.


Greta Molanders Fond til Lars Martin Stensbøl

Lars Martin Stensbøl (22) fra Roverud og KNA Kongsvinger er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung, fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.


Fortjenstmedalje til Thore Wiggo Solberg

Thore Wiggo Solberg (54) fra Dokka og NMK Fluberg er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje.


Emil Heyerdahl - Bilsporttalentet 2018

Emil Heyerdahl (16) fra Bjørkelangen og NMK Trøgstad kunne slippe jubelen løs da det ble klart at han er vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2018».


Christian Krognes - Årets Bilsportutøver

Racingføreren Christian Krognes (28) er kåret til Årets Bilsportutøver av Norges Bilsportforbund. Under forbundets premieutdeling lørdag kunne han motta hyllesten fra rundt 700 feststemte bilsportvenner.


Dakar-Peugeot uten Peugeot

Peugeot vant Dakar i år. Men kommer ikke til å gjenta suksessen. Allikevel kan det godt være at en Peugeot vinner.


F-Type i rally-løypa

I forbindelse med feiringen av 70 år med XK-motoren har Jaguar gjort noe såpass underlig som å bygge opp åpen F-Type til rally-bil. Hvorfor deltok de aldri i Safari?


Lamborghini lanserer racing-SUV

Lamborghini presenterer Urus ST-X Concept som skal danne grunnlag for en ny racing-serie.


Ogier sikret sjette strake VM-tittel

Sebastien Ogier sikret seg sin sjette strake VM-tittel etter en dramatisk avslutning på Rally Australia. Mads Østberg sørget for at det ble norske farger på pallen.


Fortsatt åpent i VM-striden

Ott Tänak har overtatt ledelsen i Rally Australia etter gnistrende kjøring på lørdagens etapper. Dermed er det fortsatt tre førere som kan stikke av med årets VM-tittel, men den regjerende mesteren har de beste kortene på hånden.