BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Forbrukertips

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2018).

Sjekk førerkort før du låner ut bilen

Dersom du låner ut bilen din til fremmede, bør du være helt sikkert på at låntageren har gyldig førerkort. Det blir enklere å sjekke nå.


Ikke maks sikkerhets-score for personvarebiler

For første gang har Euro NCAP kollisjonstestet en hydrogenbil, og Hyundai Nexo kom fra det med de maksimalt fem oppnåelige stjernene og uten sikkerhetsriper i lakken.


Pass på fellene ved privatleasing

Er du blant de mange som vurderer å lease din neste bil? Ikke signér kontrakten før du har lest denne artikkelen.


Kortere bilkøer med blinkende gult for fotgjengere

For første gang i Norge testes en ny lysregulering på gangfelt. Blinkende gult lys tillater biler å krysse gangfeltet – men aldri når det er fotgjengere i veien.


Det viktige dekkvalget

Plutselig temperaturfall og glatte veier kan gjøre høstferien ubehagelig for deg som kjører bil. Velger du feil dekk, øker risikoen for ulykker, og i tillegg kan du miste forsikringspenger.


Nye stjernesmell

EuroNCAP har offentliggjort resultatene fra fire nye kollisjonstester. Her spriker det fra maks score til halv stjerner.


Lang leveringdstid gir økt bruktimport

Elbilsalget fortsetter å vokse inn i himmelen, noe som medfører lange ventelister for mange av de mest populære modellene. Da kan det være fristende å hoppe på et tilbud fra noen som kan levere på dagen. Men i så fall skal du holde tunga rett i munnen.


Mørke hekker

Du ser dem stadig vekk i tunneler – som regel i seneste laget, og nå som dagene blir stadig kortere, blir de mer irriterende innslag i trafikkbildet. Vi snakker om alle dem som kjører med mørke baklykter.


Ford setter fokus på mobilbruk

Unge sjåfører har en stygg tendens til å surfe og skriver meldinger mens de kjører bil. Nå tar Ford fatt i problemet.


To som står for en støyt

To nye kollisjonstester er offentliggjort fra EuroNCAP. Begge med eksemplariske resultater.


Mazda blir venn med smartfonen din

Mazda lanserer nå en oppdatering av infotainment-systemet som vil glede brukere av iPhone.


Bruker du aircondition riktig?

Det er sjeldent vi nordmenn går rundt og peser i varmen som nå, så vi tar gjerne noen gode råd fra Seat som bygger biler for et langt varmere klima enn vårt.


Et grønt kort kan gjøre ferien enklere

Skal du på bilferie i utlandet? Grønt kort kan spare deg for bot, tid og trøbbel hvis du kolliderer.


Kia og Hyundai banker Toyota i kvalitetssjekk

Toyota er ikke like bra på kvalitet som før, mener amerikanske J.D.Power som i den omfattende 2018-undersøkelsen plasserer Genesis, Kia og Hyundai på topp - og Toyota i det nedre sjiktet.


Lang ventetid på trafikkstasjonene

Ser du frem til å få lappen så du kan ta med kompiser på ferie? Ventetid på flere måneder for oppkjøring kan stikke kjepper i hjulene for deg.


KNA slår et slag for norske turistveier

Et kart over Norges ukjente turistveier markedsføres nå i Nederland. Det kan bidra til å spre turistene til mindre besøkte deler av landet, tror Kristin Krohn Devold.


Kikker sjelden under panseret

Egeninnsatsen vi legger i å sjekke bilens helsetilstand er ytterst beskjeden, viser en ny undersøkelse. Mange har fullstendig droppet å følge med selv.


Lexus-eiere er mest fornøyd, Fiat på bunn

Fortsatt er Lexus bilmerket nordmenn er mest fornøyd med, men Volvo haler innpå i AutoIndex, landets mest omfattende eiertilfredshetsundersøkelse.


Drømmer og minner på Hellerudsletta

Større, flottere og mer omfattende enn noen gang. Det er igjen klart for Classic Car Show på Hellerudsletta nord for Oslo, denne gang med mer enn 300 kjøretøyer på plass når portene åpner lørdag morgen. Og gå husk konserten til Åse Kleveland lørdag ettermiddag.


Tryggest å vente med hjulskift

Denne helgen planlegger mange å legge om til sommerdekk. Forsikringsselskapet If ber folk tenke seg om.


Utsetter å fikse skadet frontrute

Mange norske bileiere venter med å reparere frontruta hvis den blir skadet, viser ny undersøkelse. Det er smartere å ta grep umiddelbart, mener bransjefolk.


Stadig litt mer overvåket

Kjøpt ny bil i dag? Da blir du overvåket litt tettere enn om du kjøpte bilen i forrige uke.


Banker Tesla Nissan?

I forrige uke skrev vi at Tesla giret voldsomt opp for å bli største bilmerke i mars. Nå ser kampen ut til å være over med Nissan Leaf på toppen av pallen.


Gebyr gir mer piggfritt, ni av ti piggfrie i Oslo

Tvang i form av gebyr har langt større effekt enn kampanjer for å få bilistene til å bytte fra piggdekk til piggfritt, viser Statens vegvesens siste telling.


Flere velger piggfritt

I Oslo er det nå hele 91 prosent som kjører piggfritt. Tilsvarende tall i Bergen og Stavanger er 86 prosent. Piggfriandelen i Stavanger økte med 11 prosent sammenlignet med i fjor.