[]
[]
[bilnorge.no][Bilforlaget AS]
[]

Bil til påsken


Odd Erik Skavold LystadEr du abonnent kan du allerede denne uken glede deg over en ny utgave av bladet Bil.

Hei, hvor det går! Påsken er rett rundt hjørnet, og hva kan vel være bedre enn å sette seg ned med en Solo, noen striper Kvikk Lunsj og en rykende fersk utgave av bladet Bil?

Ingenting!

Her får du en liten smakebit på hva du kan glede deg til i utgaven som er på vei ut i postkassene i det ganske land.

Vi starter med «vårens vakreste eventyr»: Genève-utstillingen. Vi har allerede vist deg veldig mye av nyhetene som sto der her på BilNorge (og mer kommer), men få med deg de overordnede linjene og inntrykkene fra messen i bladet.

Null-to-turbo
Så tar vi turen til Sarpsborg, og til det som kanskje er en av Norges fineste BMW-samlinger. Tom-Heine Bjercke begynte med en 1602 – nå teller samlingen en rekke spesielle og lekre BMW-modeller. Z1, 850 CSi, M635 CSi, 3.3 Li, E30 M3 2.5 AC Schnitzer og en 2002 turbo, bare for å nevne noe.

Og akkurat den «null-to-turboen» skal du nok få se mer av, i hvert fall om du tar turen på Classic Car Show i midten av april. Der dukker den opp på vår egen Bil-stand.

Når vi først er i utstillingsmodus: Åse Kleveland og hennes Saab Sonett har holdt sammen i 50 år. Historien om gullbryllupet finner du på side 72 i bladet, etterfulgt av et dypdykk i Sonett-historien i månedens Youngtimers.

I bladet tar vi også en liten kikk på hva annet vi kan forvente på den flotte utstillingen, inkludert en 1930-talls Nash russebil. Akkurat den bilen kommer nok også til å dukke opp her på BilNorge etter hvert – watch this space!

Kraftplugger
Så, over til mer moderne metall. Volvo har lansert en helt ny V60. Vi fikk en prat med Volvo-sjefen, Håkan Samuelsson – av alle ting på et soverom i en privat villa utenfor Stockholm. Hans betraktninger om diesel og elbil finner du på side 26, pluss at vi tar en prat med Care by Volvo-ekspert Björn Bodén for å finne ut mer om hvordan Volvo ser for seg bileierskap i årene fremover.

Blant de prøvekjørte bilene har vi to virkelige hissigpropper, med til sammen 12 sylindre og 820 hestekrefter: Audi RS4 og BMW M2. Vintervåpenet fra Audi er fabelaktig når snøen ser ut til å ligge til langt utpå sommeren, mens kraftpluggen fra Bayern trives best når asfalten er bar og sola skinner.

Som et solid kontrapunkt har vi også kjørt nye Citroën C4 Cactus, med det nye dempersystemet som lover eksepsjonell kjørekomfort, på ordentlig Citroënsk vis.

Månedens test er en duell mellom to store stasjonsvogner. Hvordan klarer Opel Insignia seg mot den veletablerte familiefavoritten Skoda Superb?

Mye dekk og felg
I de aller fleste delene av landet er det fortsatt vinterdekk som gjelder, men over påske får vi håpe det begynner å bli klart for sommerdekk. Vi har en svær temaseksjon i bladet om nettopp dekk og felg.

For eksempel: Hvilken betydning har dekkene for fremtidens selvkjørende biler? Vi ble med Continental på testing av autonome funksjoner.

Nokian ønsker å sjekke dekkstatusen på alle biler som parkerer ved kjøpesentrene – hvordan får de det til? Og vet du forskjellen på smidde og støpte felger? Vi finner ut.

Vi ser på de nye reglene for årets Formel 1-dekk (sesongen starter til helgen!), og ser samtidig fremover med et par artige dekk-konsepter fra Genève-utstillingen.

Dennis og McDreamy
Apropos motorsport: Dennis Olsen har fått kontrakt med Porsche. Vi tar en prat med gutten og hører hvordan han både ser for seg det å kjøre i teamet til Patrick Dempsey, og hvordan støtten fra bestemor har hjulpet han opp og frem.

Skulle du være redd for å kjede deg i påsken bør det i hvert fall hjelpe på med såpass mye lesestoff.

Er du ikke abonnent må du vente til over helgen før du finner bladet i gode kiosker, men et abo er ikke langt unna. Akkurat nå er det knalltilbud på bladet – sjekk det ut her!


Artikkel fra www.bilnorge.no
URL: