[]
[]
[bilnorge.no][Bilforlaget AS]
[]

Offisielt: Porsche i Formel E fra 2020


Terje RingenDet er snart et år siden meldingen kom, men i dag har FIA formelt godtatt Porsches søknad om å entre Formel E fra 2019. Dette medfører at Porsche kan starte utviklingen av sin egen elektriske drivlinje for homologering.

– Gjennom de siste årene har FIA og Alejando Agag (hjernen bak Formel E) gjort en fantastisk jobb, sier Fritz Enzinger, Porsches visepresident med ansvar for Formel E-satsingen.

– Det er takket være denne utviklingen at vi nå kan konkurrere på bane med mange av verdens største bilprodusenter

Andreas Seidel som var ansvarlig for den tekniske utviklingen av den suksessrike Le Mans-hybriden, LMP 919, får nå ansvaret for Formel E-programmet.

– Mulighetene som ligger i elektriske biler har lenge vært et tema vi har diskutert innad i Porsche. Jo dypere våre ingeniører har gått inn i materien, dess mer fascinerende løsninger har de kommet opp med, sier Seidel.

Han ser virkelig frem til å få lagt hendende på Porsche første Formel E-bil i 2019, slik at de kan starte testingen av sin egen drivlinje. Formel E Gen2-raceren ble vist i Genève i mars og skal leveres til teamene fra neste år. 

Chassis og batteri kommer fra arrangøren og er likt for alle, mens konkurrentene selv skal utvikle alle komponenter til drivlinjen.

Det gir Porsche muligheten til å benytte egen teknologi i elmotor, inverter, break-by-wire system, transmisjon, drivaksler, monocoque, hjuloppheng, kjølesystem og ECU. De har med andre ord stor påvirkning på det endelige resultatet.

Samtidig vil erfaring fra racerbanen være nyttig når en serie elektriske gatebiler skal på veien – anført av Mission E i 2019.

Porsche skal investere hele seks milliarder euro i e-mobilitet frem til 2022, så Formel E deltagelse er nok en liten del av den totale pakken.


Artikkel fra www.bilnorge.no
URL: