BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Tre generasjoner med rustfritt stål

Det er kanskje DeLorean eller Teslas Cybertruck du tenker på hvis vi sier bil med stålblank overflate. Men noen har vært der før. Ford i 1936 for eksempel.


Mazdas virtuelle racer er klar

Dersom du tilhører Play Station-menigheten kan du nå tilegne deg Mazdas siste tilskudd på den virtuelle arenaen.


Shaker med fart

Du vet kanskje ikke at du trenger en cocktailshaker med vibber fra 50-årenes racerbiler? Asprey vil gjerne overbevise deg om det motsatte.


Original Morgan på veggen

Dette er en av de glade bilhistoriene fra koronaperioden. Og slutten på historien er at du nå kan få din egen Morgan-kunst på veggen. Bilder rammet inn i Morgan-ask av Morgans karosserisnekkere.


Kina-el fra Italia

DR Automobiles er et italiensk firma som har solgt kinesiske biler under eget navn i 15 år. Nå kommer de med en elektrisk modell som kanskje også vil til i Norge.


Dramatisk fall i bilsalget

Bilsalget i Europa ramlet med 74 prosent i årets første tertial sammenlignet med samme periode i fjor. Heldigvis er situasjonen vesentlig bedre i Norge.


Milepæl for BMW i3

Siden lanseringen i 2014 er det registrert over 25.000 BMW i3 på norske skilter. Hvem skulle for ti år siden trodd en elbil ville toppe BMW-statistikken?


Ny Bentley fra 1930

Når Bentley nå skal bygge 12 reproduksjoner av 4 ½-literen fra 1930 legger de mye mer i det enn Jaguar og Aston Martin når de har gjort sine «continuation»-modeller. Her er det ikke bare solskinnshistorien som er med, vorter og skavanker blir heller ikke skjult.


Dyson-bilen skrotes

Det vakte litt oppmerksomhet da James Dyson – Storbritannias rikeste mann – fortalte at han skulle bygge el-bil. Svært meget av det han hadde tatt i var blitt til gull – hvorfor ikke en bil også? Nå har han gitt svaret.


Kineser går til Brabus

Premium-merket til Great Wall har nettopp sluppet noen skisser av en oppjazzet utgave av VV7-SUV-en. De har gått til Tyskland etter hjelp.


Mustang blir elektrisk dragster

Når det gjelder antall liter drivstoff per kilometer er det vel ikke noen bilsportgren som sløser mer enn drag-racing. Når det gjelder drama og teater per liter er vel allikevel historien en helt annen. Nå skal Ford kombinere drag med null-utslipp.


Nye problemer for VW

Golf 8 sjangler av gårde. Minst 30.000 må tilbake på verkstedet, og fabrikken har innført en foreløpig utleveringsstopp inntil feilen er rettet.


Bedre enn flygende biler: bilende fly

Learmousine heter noe underlig som skal auksjoneres bort i slutten av juni. Da vet man i hvert fall hvor den kommer fra: en sliten Lear jet.


Ny president i KNA

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo, har overtatt som President i KNA – Kongelig Norsk Automobilklub. KNA har 31.000 medlemmer, ble stiftet 4. januar 1907 og er Norges første bilorganisasjon.


Null til hundre i går

Kan man komme tilbake før man startet? Man kan begynne å lure slik som aks-tidene synker. Nå skal en australsk dragster gjøre null til tohundre på under et sekund!


Kia storsatser på elbiler

Kia legger frem detaljer rundt sine fremtidsplaner. Det blir mye elektrisk fra den koreanske produsenten.


Alfa Spider i el!

Det som er veldig positivt er at når Garage Italia nå går over til å bygge noen Alfa Spider (i sin tid kjent som Duetto), kommer de bare til å bruke Serie 4 biler. – Vi tuller ikke med klassiske årganger, sier de.


En ny kjempe blir født

Vet du egentlig hva en sammenslutning av PSA og FCA betyr av modeller og salgstakt? Her skal du få oversikt over alle merkene, og hvilke som var bestselgerne i Europa – og Norge – i fjor.


Eldre biler gir høyere utslipp og flere ulykker

Den norske personbilparken var allerede en av Europas eldste, nå viser beregninger fra Opplysningsrådet for veitrafikken at den er blitt enda eldre.


Lang vei til egen superbil

En ny uke, en ny pluss-1000 hk superbil. Men denne er i hvert fall ikke helt fersk – den har 20 års historie bak seg.


Siste stunt fra Holden

I oktober 2017 stengte GM den siste operative Holden-fabrikken, og for et år siden fortalte de at merkevaren skulle forsvinne i løpet av 2021. Noe som ikke har hindret Holden i å dra et sentimentalt lite stunt.


Fra Ducati til HyperTek

Mens elektriske biler ser ut som biler, bare uten grill, tar motorsykkeldesignerne den helt ut når de skal bygge noen el-motorsykkel-konsepter. Her er en veterandesigner som sikkert har hatt det veldig morsomt.


BMW med ny gjenoppliving

Det er ikke lenge siden BMW kunne vise oss Garmisch – et tidligere karosseriforslag som de nå hadde hentet frem og bygget på nytt, 50 år senere.


Ikon i klassiske farger

Hun har vært på markedet i snart 20 år, men lever fortsatt i best velgående. Nå kommer Elise i klassiske fargekombinasjoner.


Global veteran, men først nå med personbiler

BYD har solgt sine elektriske busser over hele verden. Bare i Europa, 1400 i løpet av noen år. Men personbiler, som de bygger godt over en halv million av hvert år, kommer først nå. Og aller først til Norge.