BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3000 biler fra 1996-2019
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Mer rekkevidde i ny e-Soul

PRØVEKJØRT: Mer rekkevidde, mer motoreffekt og bedre innvendig plass er stikkord for nyinnpakket Kia e-Soul.

Kia e-Niro er snart her

NICE: 30 km kortere rekkevidde enn først oppgitt spiller ingen rolle for de 6000 som står i kø for å sikre seg Kia e-Niro så lenge bruksrekkevidden fortsatt er rundt 400 km for denne kompakt-elbilen.

Smått og veldig flott

BILTEST: Grensene mellom bilklassene blir stadig mindre tydelige. Småbilene er nå like store som kompaktbilene var for ti år siden, og i Europa blir veksten i småbilsalget kun slått av SUV-ene. Bils testteam har sett på tre av årets nyheter og målt dem mot klasseleder Toyota Yaris. På de neste sidene ser du hvordan det gikk.

Elbilene overtar

BILTEST: I månedens hovedtest stilles fire elbiler som du ikke kommer utenom å vurdere opp mot hverandre. Kraftig utbygging av ladestasjoner i byer og langs hovedveinettet i kombinasjon med bedre batterikapasitet, tok livet av rekkeviddeangsten. Ladefrykten, derimot, rir fortsatt mange som en mare.

Prøvekjørt: Nye Kia Ceed

FARO: Navnet er endret – men ellers er det som før hos Kias kompakt-utfordrer.

Prøvekjørt: Kias dyreste

Aldri før har en Kia brutt million-barrieren i Norge. Heldigvis kjører den som en million kroner også.

De nye folkebilene: Kjekke og populære

BILTEST: Fordi SUV selger bedre enn noen gang, har vi sett nærmere på fire utfordrere til de tradisjonelle, kompakte familiebilene.

Kia i duell med VW

VW Passat har siden lanseringen i 2016 dominert blant de ladehybride familiestasjonsvognene. Nå utfordres Passat av Kia Optima SW - både på pris og elektrisk rekkevidde.

Klart for prøvekjøring av Kia Optima SW PHEV

Kia venter seg mye av Optima stasjonsvogn som ladbar hybrid. Snart er den her, men først skal BilNorge prøvekjøre bilen i Stockholm. Så har du noen spørsmål så spør i vei.

Kia øker Soul-rekkevidden til 250 km

Litt mer rekkevidde kan gjøre Kia Soul litt mer attraktiv.

Utenfor komfortsonen

BILTEST: Gjørme, skog, krøtterstier og kratt. Dette er ikke hverdagskost for kompakt-SUV-er som Renault Kadjar, Hyundai Tucson og Kia Sportage, men det stoppet ikke oss.

Kompakt og hybrid Kia

FRANKFURT: Hybrid teknologi, og helst ladbar, puttet inn i en SUV-lignende crossover er ettertraktet vare i Norge. Kia Niro tilfredsstiller begge behovene. I august er den her.

Innfrir høye forventninger

Barcelona: Kia har store forventninger til nye Sportage, og den nye SUV-en innfrir på de fleste punkter.

Mer ladbart fra Kia

Optima, Kias store familiebil, fornyes i januar, og kommer etter sommeren både som stasjonsvogn og ladehybrid. De er begge verd å vente på.

Kompakte utfordrere

BILTEST: De kompakte bilene er for tiden folkets favorittbilklasse og byr på utrolig mange valg. I denne testen lar vi nye Nissan Pulsar møte billige Kia Cee’d og forseggjorte Mazda 3.

Slått på målstreken

BILTEST: Når Kia Soul vinner foran VW Golf og klasse-leder Nissan Leaf i vår omfattende elbiltest, beviser det at når brukerne tas på alvor så blir resultatet bra.

Kia Sorento til 720.000 kroner

BARCELONA: Kia Sorento er bilen for dem det er viktig for å snobbe ned, men som samtidig ønsker seg en stor, rommelig, solid, komfortabel og svært godt utstyrt SUV.

Plass nok for de fleste

BILTEST: Vi har sett studenthybler med tilsynelatende mindre plass enn i Nissan X-Trail. Derfor kan 22-årige Mari strekke ut beina i bagasjerommet i SUV-testens vinner.

Sedan eller sedat?

BILTEST: All statistikk viser at de fleste som kjøper ny bil synes sedan er sedat. Så langt i år har kun 2,9 prosent av dem som kjøpte ny bil endt opp med en slik. Det er i denne dammen Kia vil fiske etter kunder med Optima. Derfor lot vi Optima måle krefter med Mazda 6 og oppgradert Opel Insignia.

SUV-en som ikke er SUV

Soul er en flott imagebygger fra Kia, men ganske langt unna det nordmenn forbinder med SUV.

Alternativ GT

NETTKJØRT: Vi har kjørt Kia ProCee’d GT – en bil med masse kjøreglede til en oppnåelig pris for mange.

Koreanske C-momenter

BILTEST: To koreanske biler stiller til start i denne testen. Begge er stasjonsvogner i kompaktklassen – det såkalte C-segmentet – og begge har navn som begynner på C.

Fornuft – og en smak av følelser

BILTEST: Da første generasjon av Toyota RAV4 og Kia Sportage kom til Norge omtrent samtidig med de Olympiske Leker, definerte den første en ny klasse kompakte SUVer, mens den andre var det vi gjerne kaller for en genuin drittbil. Snaut 20 år senere er svært mye forandret.

Vi små en alen lange

BILTEST: Ikke la deg lure av barnesangen vi har valgt som tittel, for disse bilene er verken en alen lange eller egnet som eneste bil i barnefamilien. Men på 3,5 meter utvendig lengde er det grei plass for voksne par.

Koreansk GT

FØRSTEINNTRYKKET: For noen år siden var biler med over 160 hester å regne som GTI. I dag holder 204 hester bare til de to første bokstavene.


Neste 25 artikler