BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3000 biler fra 1996-2018
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Skodas lille by-SUV

Skoda Kamiq er først og fremst en kjekk by-SUV som i Norge møter betydelig konkurranse fra de kompakte elbilene.

SUV-trend i tiden

BILTEST: SUV/crossover er trendy, og ingen bilgruppe vokser for tiden raskere enn denne. Det betyr at hver tredje nordmann som handlet ny bil i fjor, valgte SUV/crossover. I vår test av fire høyaktuelle SUV-er trekkes sterke og svake sider ved Opel Grandland X, Peugeot 3008, Skoda Karoq og Subaru XV fram.

To store med mye plass

BILTEST: Kjøpes det fortsatt store, klassiske stasjonsvogner som ikke er ladbare? Joda. Opel har eksempelvis lansert ny Insignia Sports Tourer, og hva var vel mer naturlig enn å måle den mot Skodas populære Superb.

Noe å sette fingeren på

BILTEST: To praktiske SUV-er møtes til dyst, men selv om de gjør veldig mye bra, er det viktige ting å sette fingeren på – bokstavelig talt.

Den nye folke-SUV-en

PALERMO: Som ganske kompakt og over gjennomsnittet praktisk har Skodas nye Karoq alt i seg til å bli en av de nye må-ha-bilene.

Fortiden møter fremtiden

BILTEST: Er nye Toyota Prius virkelig så drivstoffgjerrig som reklamen skal ha det til? For å finne ut av det tok vi bilen på langtur sammen med Skoda Octavia.

Morgenklubben

BILTEST: Ford Mondeo Vignale får en god start i denne familiebil-duellen, men Skoda Superb har noen ess oppi ermet.

Kodiaq, mest familie-praktiske Skoda til nå

MALLORCA: Den nye SUV-en Kodiaq har alt i seg til å bli en av Skodas bestselgere i Norge neste år, ikke minst fordi sjuseteren scorer høyt på funksjonalitet og har få konkurrenter. Startpris fra 310.000 kroner.

Bruktbil med ballsal i baksetet

BRUKTBIL: Det er mange gode kvaliteter med Skoda Superb, men få som får så mye oppmerksomhet som bakseteplassen.

To ulike – og likevel ganske like

BILTEST: Nye Skoda Octavia Scout og oppgradert Mazda 6 med firehjulsdrift, er mye likere hverandre enn første øyekast skulle tilsi. Det Mazda vinner på landeveien, tar Skoda nesten igjen på dårlig vei.

Ferdigvokste småtasser

BILTEST: Etter å ha strukket seg til rundt fire meter ser det ut til at småbilene, den nest største bilklassen i Europa, har vokst seg ferdig. Heretter blir de sikrere, bedre utstyrt, mer komfortable og mindre tørste.

Stasjonsvognmesteren

NETTKJØRT: Du skal lete godt for å finne en mer praktisk og rommelig familiebil til under 400.000 kroner enn Skoda Superb stasjonsvogn.

Landeveislokomotivet

MÜNCHEN: Med enda større bagasjerom, enorm bakseteplass og langt lekrere design kjører Skoda Superb gjerne rett inn i garasjen til barnefamiliene.

4,26 meter fornuft

FØRSTEINNTRYKK: Skoda er en av ytterst få bilprodusenter som fortsatt bygger små og helt tradisjonelle stasjonsvogner.

Et uforløst potensiale

NETTKJØRT: Octavia RS har potensialet til å bli nesten alle familiers drømmebil. Men det er særlig én ting som står i veien for akkurat det.

Konservativt bedre på det meste

FØRSTEINNTRYKK: Lettere, bedre utstyrt og mindre tørst er lik mer bil for pengene. Oppskriften Skoda bruker når de nå fornyer lille Fabia er den samme som hos alle konkurrentene.

Ujålet og praktisk

NETTKJØRT: Om fornuften fikk styre bilkjøpet ville Skoda hatt enda flere tilhengere enn de allerede har. Rapid Spaceback løser det daglige bilbehovet for mange, uten å koste en formue.

Ny Octavia Scout på veien

FØRSTEINNTRYKK: Skoda lanserer nå sin nye Octavia Scout, og dermed er familien komplett. Vi dro til Hamburg for en første kjøretur.

Fornuftige familiefraktere

BILTEST: Begge er nye varianter av modeller vi kjenner godt fra før, og lover fornuft og praktiske egenskaper, kombinert med lavt forbruk og lav pris.

Ujålete og urbane

BILTEST: Forholdsvis rommelige, og med små motorer – den minste har 0,9 liters volum og to sylindere – denne duellen kunne like gjerne hatt tittelen «mye bil for pengene».

Forente nasjoner

BILTEST: Hei Duster, ta en Mokka! Vel, det er neppe en gangbar tiltaleform i FN. Men det er et faktum at hele seks nasjoner – et mini-FN – står bak disse fire firehjulsdrevne testbilene, hvor Duster og Mokka representerer nyhetene.

Ny Yeti med to uttrykk

FØRSTEINNTRYKKET: Fire år etter lanseringen får Skoda Yeti et ansiktsløft. Vi har kjørt nykommeren.

Skoda Spaceback med mindre space

FØRSTEINNTRYKK: Nå utvider Skoda familien igjen. Denne gang med en variant av ganske nye Rapid. Av en eller annen grunn heter den Spaceback. Kanskje fordi den har mindre bagasjevolum enn den opprinnelige notchbacken.

Når fornuften vinner

Det er ikke mange overraskelser med Skoda Octavia stasjonsvogn. Men fornuftig er den.

Octavia RS på veien

FØRSTEINNTRYKK: Skoda har nylig lansert ny Octavia. Nå følger det tøffeste familiemedlemmet – vi har vært i Tsjekkia og kjørt den.


Neste 25 artikler