BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3000 biler fra 1996-2018
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Anonyme Mazda6

PRØVEKJØRT: Stakkars Mazda som fortsatt er uten stikkontaktbiler og derfor må slite med fulle engangsavgiftssatser. Det rammer flotte biler som Mazda6.

Kjøreglede på alle fire

BILTEST: Bilene i denne testen henvender seg til eiere med et tydelig forhold til bil. Men makter nye Subaru Levorg å hevde seg mot etablerte Mazda 6 stasjonsvogn og BMWs 3-serie Touring? Les videre, så ser du hvordan det ender.

Oppdatert Mazda 6

BARCELONA: Normalt bruker vi begrepet facelift når en bilmodell får en midtlivs oppdatering. Men i tilfelle Mazda6 er utseendet nærmest uforandret. Teknikken skjer det derimot interessante ting med.

To ulike – og likevel ganske like

BILTEST: Nye Skoda Octavia Scout og oppgradert Mazda 6 med firehjulsdrift, er mye likere hverandre enn første øyekast skulle tilsi. Det Mazda vinner på landeveien, tar Skoda nesten igjen på dårlig vei.

Kjøreglad familiebil

BRUKTBIL: Mazda6 er kanskje en noe undervurdert familiebil. Pen design og gode kjøreegenskaper er stikkord for japaneren.

Mazda6 AWD på veien

FØRSTEINNTRYKK: En oppdatert Mazda6 er på plass i Norge. Utvendig kosmetikk, nytt interiør og firehjulsdrift skal løfte den til nye høyder.

Sedan eller sedat?

BILTEST: All statistikk viser at de fleste som kjøper ny bil synes sedan er sedat. Så langt i år har kun 2,9 prosent av dem som kjøpte ny bil endt opp med en slik. Det er i denne dammen Kia vil fiske etter kunder med Optima. Derfor lot vi Optima måle krefter med Mazda 6 og oppgradert Opel Insignia.

På pinne for folket

BILTEST: Du må ikke spise med pinner for at de tre testbilene skal falle i smak. Det holder at du har behov for en praktisk familiebil med god plass. Disse tre stasjonsvognene fra asiatiske produsenter er ujålete og rommelige.

For folk flest

BILTEST: Det ble en tett kamp mellom de to rommelige, folkelige stasjonsvognene Hyundai i40 og Mazda6. De subjektive inntrykkene måtte fordøyes vel og lenge og de objektive fakta måtte granskes ekstra nøye før vi kunne kåre en vinner.

Ti for familien til under 200.000

Vi nordmenn elsker å ta med halve huset når vi skal ut å reise, derfor er vi så begeistret for stasjonsvogner. Her er 10 brukte du får tak i til under kr 200.000.

Forsiktig kirurgi på Mazda6

NETTKJØRT. Et løft i kjøreegenskaper, nye utvendige detaljer og mer effektiv motor. Det er kortversjonen av ansiktsløftningen som kirurgene har utført på Mazda6.

Ingen fare for løftebrudd

FØRSTEINNTRYKKET: Det er svært lite å henge seg opp i når Mazda nå har oppgradert sin 6’er. Kanskje er nettopp det bilens eneste utfordring.

Populære stasjonsmestere

BILTEST: Vi setter søkelys på fem av de mest solgte stasjonsvognene. Ferskingene Insignia og Avensis utfordrer de mer etablerte Mondeo, Passat og Mazda6. Med «liten» dieselmotor og normalt utstyrsnivå er dette biler for det norske folk.

Biltest: Honda Accord møter Mazda6

Det er to stolte krigere vi har med oss her, i form av nye stasjonsvogner fra to anerkjente japanske produsenter. Duellantene har mange likhetstrekk, men også mange ulikheter.

Billigere med bedre Mazda-diesel

NETTKJØRT: Allerede i januar oppgraderes dieselmotorene i Mazda6 med nyheter som yter 125, 163 eller 185 hk. Samtidig går prisen ned.

Mazda6: Finslipt våpen

PRØVEKJØRT: For å lykkes i Europa er det viktig for en bilprodusent å være godt representert i det øvre mellomsjiktet. Med sin nye 6’er er Mazda klar for økt konkurranse.

Mazda byr på mer seks

PRØVEKJØRT: Nye Mazda 6 skal ta merket tilbake dit man mener det hører hjemme – og dette er en bil som hører hjemme blant bestselgerne.

Mazda6 fester grepet

Med Passat og Mondeo i siktet kommer nye Mazda6 til Norge. Vi har kjørt bilen du kan se for første gang på BIL 07.


Mazda 6 2.0 DE Touring: Nøysomt pakkesel

PRØVEKJØRT: Først kom Mazda 6 med ansiktsløfting. Nå er også dieselprogrammet på plass.

Mazda 6 MPS: Diskret og potent bruktbil

PRØVEKJØRT: Mazda kombinerer fremkommelighet, fraspark og praktiske egenskaper i sin nye familieracer. Men har Mazda 6 MPS det som skal til for å utfordre tyske prestisjemodeller?

Mazda6 MPS: Diskret potenspille

LANSERING: Den er snill som et lam, men spretten som en hare. Mazda har benyttet en velkjent oppskrift for å brygge en rask og smidig spotssedan på sin M6. Og de har lykkes.

Mazda 6 oppgradert

PRØVEKJØRT: Mazda 6, bilen som igjen gjorde Mazda til en bil for massene, har hatt sin lille midt-livs krise og vært gjennom faceliftkværna. Godt resultat, Mazda 6-appealen har økt vesentlig.

Nye Passat møter Avensis, Mondeo, Mazda 6, Peugeot 407 og Saab 9-3

BILTEST: Seks skarpskodde deltakere til tross, familiebilklassens ferskeste utfordrer, Volkswagen Passat, må først og fremst bryne seg på fjorårets “norgesmester” Toyota Avensis.

Toyota Avensis møter Citroën C5, Ford Mondeo og Mazda6

BILTEST: Nye Avensis er mer europeisk enn noen annen japansk bil, den har høyt sikkerhetsnivå og den er rommelig. Men hvor god er den egentlig?

Mazda6 1.8 Exclusive

BILTEST: Moderne design, fornuftige utstyrspakker og kjøreglede, kombinert med praktiske bruksegenskaper – det er Mazda6 i et nøtteskall.


Neste 1 artikler