BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3500 biler fra 1996-2020
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Forente nasjoner

BILTEST: Hei Duster, ta en Mokka! Vel, det er neppe en gangbar tiltaleform i FN. Men det er et faktum at hele seks nasjoner – et mini-FN – står bak disse fire firehjulsdrevne testbilene, hvor Duster og Mokka representerer nyhetene.

Ny Yeti med to uttrykk

FØRSTEINNTRYKKET: Fire år etter lanseringen får Skoda Yeti et ansiktsløft. Vi har kjørt nykommeren.

Skoda Spaceback med mindre space

FØRSTEINNTRYKK: Nå utvider Skoda familien igjen. Denne gang med en variant av ganske nye Rapid. Av en eller annen grunn heter den Spaceback. Kanskje fordi den har mindre bagasjevolum enn den opprinnelige notchbacken.

Når fornuften vinner

Det er ikke mange overraskelser med Skoda Octavia stasjonsvogn. Men fornuftig er den.

Octavia RS på veien

FØRSTEINNTRYKK: Skoda har nylig lansert ny Octavia. Nå følger det tøffeste familiemedlemmet – vi har vært i Tsjekkia og kjørt den.

Vi små en alen lange

BILTEST: Ikke la deg lure av barnesangen vi har valgt som tittel, for disse bilene er verken en alen lange eller egnet som eneste bil i barnefamilien. Men på 3,5 meter utvendig lengde er det grei plass for voksne par.

Superb makeup

FØRSTEINNTRYKKET: Introduksjonen av Rapid og en ny Octavia har sørget for at toppmodellen Superb har sett litt utilpass ut - det har Skoda nå rettet på.

Fest for fornuften

FØRSTEINNTRYKKET: Skoda er i ferd med å overgå sine asiatiske konkurrenter i kampen om å tilby mest bil for pengene.

Superb plass og fremkommelighet

NETTKJØRT: Skoda har lansert en ny variant av sin populære Superb. Dermed går de familien i næringa.

Ny familiefavoritt

FØRSTEINNTRYKK: Med skarpere kjøreegenskaper, enda bedre plass og flere sikkerhetssystemer er nye Skoda Octavia på plass hos forhandlerne uken før påske.

Folkebil med historisk sus

Førsteinntrykk: Med en startpris på godt under 200.000 kroner har Skoda Rapid rullet inn på arenaen, en ujålete kandidat til å bli folkefavoritt.

Når fornuften seirer

FØRSTEINNTRYKK: Skoda har ambisiøse planer og skal innen 2018 nesten doble produksjonen. Rapid er et viktig redskap.

10 kompakte familiebiler

BILTEST: Kompaktbiler er ikke hva de engang var. Første generasjon Golf var 370 centimeter lang og bortimot livsfarlig å kollidere med. I dag er klassen, som bærer bilens navn, full av store, sikre og velkjørende biler.

Gatesmart, men ikke rampete

FØRSTEINNTRYKK: Skoda tok innersvingen på storebror ved å invitere på prøvekjøring av femdørs Citigo noen få dager før VW skulle vise sin likemangedørs-Up. Bilen er fremdeles bra.

”Alternativ-Golf”

NETTKJØRT: Utvalget av biler i kompaktklassen er allsidig. Skoda Yeti ser ut som en SUV, men trenger ikke å være det.

Superb på alle fire

NETTKJØRT: Med firehjulsdrift og enorm plass er Skoda Superb stasjonsvogn en ujålete, vettug bil for både familie- og firmabruk.

Fabia i Monte Carlo-utgave

NETTKJØRT: Edition Monte Carlo høres jo unektelig heftig ut. Når det står 86 hester på stallen sier det seg selv at du ikke kan forvente noen racerbil.

Hverdagshelter

BILTEST: Kompakte stasjonsvogner har blitt fullverdige familiebiler. Vi lot nykommeren Opel Astra prøve seg på storselgerne Volkswagen Golf og Skoda Octavia. Volvo V50 fikk jobben som målestokk for interiørkvalitet og jakt etter premiumfølelse.

10 smarte under 50.000

BRUKTBIL: Det er absolutt mulig å få seg en praktisk og smart bil for under 50.000 kroner. Et fullt fungerende transportmiddel for samme sum penger som en ny bil har i verditap på et år - her får du 10 forslag.

På avveier med Skoda

Skoda kan nå levere firehjulsdrift i kombinasjon med 140Hk dieselmotor og DSG-girkasse til Octavia, Octavia Scout, Superb og Yeti. Vi tok en tur i terrenget for å sjekke ut de nye kombinasjonene.

Ti for familien til under 200.000

Vi nordmenn elsker å ta med halve huset når vi skal ut å reise, derfor er vi så begeistret for stasjonsvogner. Her er 10 brukte du får tak i til under kr 200.000.

Enda tettere i toppen

BILTEST: Når Mitsubishi nå entrer banen med sin ASX, går de for en "pallplass" i denne klassen. Vi har testet den mot Skoda Yeti.

Fleksible kasser

BILTEST: En sjelden duell denne gang: En tsjekker utfordrer en franskmann, begge med kasseform og fleksible seteløsninger. Hvem står igjen som vinner etter at våre ti testdisipliner er gjennomført?

Rått parti på alle fire

BILTEST: Når Yeti, den avskyelige snømannen, møter en liten bygutt er vel styrkeforholdet gitt på forhånd?

Småbil med friske fraspark

FØRSTEINNTRYKKET: Skoda lanserer ny Fabia RS med hele 180 hester. Vi dro til Tsjekkia for en prøvetur.


Neste 25 artikler