Renault : Oslo-Tromsø på 24 timer - i elbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Oslo-Tromsø på 24 timer - i elbil
Renault hevder å ha satt ny verdensrekord i kjørelengde for elbiler. Nå venter de på bekreftelse fra Guinness rekordbok.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er lille Renault Zoe som har vært i aksjon, og arenaen var den snaut 4,5 kilometer lange Aubevoye Speed Ring i franske Normandie.

I løpet av et døgn klarte en vanlig serieprodusert Zoe å tilbakelegge 1618 kilometer – en distanse nesten tilsvarende Oslo-Tromsø. Det var en forbedring av den gamle rekorden på 1280 kilometer med 25 prosent.

Fredag 1. juni kl. 16.00 la to Renault Zoe med til sammen 15 sjåfører ut på banen. De byttet på å sitte bak rattet og sørge for opplading av batteriene med hurtigladeren Caméléon.

24 timer senere krysset to Zoe mållinjen med henholdsvis 1618 og 1506 kilometer på triptellerne.

Det spesielle med laderen Caméléon er at den kan anvendes på alle typer spenning og forskjellige sokler. I dette tilfellet kunne Zoe hurtiglades med 43 kW slik at batteriene fikk 80 prosent kapasitet på under en halv time.

Zoe har også en av de lengste rekkeviddene blant elbiler – offisielt 210 kilometer etter NEDC-standarden, i praksis mellom 100 og 150 kilometer under normale forhold. Totalt ble Zoe-modellene ladet 18 ganger i løpet av 24 timer.

Rekordforsøket ble overvåket av en offisiell representant fra Guinness, så om ikke noen andre forbedrer rekorden i nærmeste fremtid, blir den med i neste utgave av rekordboka.

Renault startet planleggingen av rekordforsøket i april med å kalkulere mulighetene for å sette ny rekord. I mai begynte de praktisk banetesting og bestemte seg raskt for å bruke standardbilen uten å foreta noen inngrep.

Adm. direktør Jan Traaseth i Renault Norge sier at Zoe kommer til Norge senest i 2014, og at de har stor tro på den kompakte elbilen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: