Smart : Smart på skinner - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Smart på skinner
Det begynte som en aprilsnarr, så fortsatte det i England: den helt nye Smart forrail.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Egentlig trodde jeg østerrikerne hadde omtrent like mye humoristisk sans som tyskerne, men så slo – av alle – Mercedes-Benz Österreich GmbH til med en ganske morsom aprilsnarr. 

Forholdsvis gravalvorlig fortalte de om at tyskerne skulle endre kjørekortreglene slik at en såkalt Obus – Oberleitungsbus – altså en trikk uten skinner (forklarer de), med andre ord en Trolleybuss, fra 2016 skal kunne kjøres av folk med vanlig personbilførerkort.

Dette skulle være et ledd i kampen om å få flere elbiler ut i gatene – og ble akkompagnert av et ganske fikst foto av en Smart med strømavtager på taket.

Men selvfølgelig må førerne av denne Smart Forrail gjennom et kurs for å lære om sporveissignaler, penser og rutetider før de kunne praktisere i trafikken.

Realisert over kanalen
Som aprilsnarr ble den lite delt, men Smart-kolleger i England oppdaget den åpenbart. Det kan virke som om de hadde en ganske vellykket fest samtidig.

I hvert fall endte det med en virkelig Smart forrail.

Mercedes-folkene i Storbritannia tok med seg en forfour til Interfleet, et selskap som blant annet opererer jernbaner. Der lekte de seg litt med CAD-modellering og gjorde noen beregninger og bygde så to nye skaler og fire 22 tommers stålhjul som veide 80 kg hver.

(saken fortsetter)

Da de fikk den satt sammen ble den prøvekjørt på Bluebell-linjen – der du finner en av tetteste samlingene damplokomtiver i drift i dag. Seks turer på den 16 kilometer lange strekningen ble tilbakelagt.

Formål? Aner ikke? Oppmerksomhet?

«Ikke prøv på det, dere der hjemme», advarer Mercedes UK, «jobben var utrolig vanskelig».

«Utrolig merkelig» sier vi, og legger til: «hvorfor i all verden skulle noen andre ønske å gjøre noe tilsvarende? Dresin kan vi kjøre på Aurskog-Hølandsbanen når Tertitten ikke går».

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: