BMW : Engelsk el-Mini - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Engelsk el-Mini
Det har lenge vært usikkert hvor BMW ville produsere sin kommende batterielektriske Mini. Til lettelse for mange har de, på tross av Brexit, bestemt seg for Oxford.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

BMW er blant dem med meget ambisiøse batterielektriske planer. Det skulle bare mangle, det er vel de som har det bredeste utvalget av noen bilprodusenter. Tar du med alt som kalles elektrifisert snakker vi ni modeller.

I 2025 regner de med at slike biler vil utgjøre inntil 25 % av totalen deres – og inne i det bildet skal det komme en del interessante batterielektriske versjoner.

Minien skal i produksjon i 2019, og blir i hvert fall i første omgang den 3-dørs modellen som er hovedpilaren i Mini-programmet. Da vil Mini kunne tilby biler for bensin og diesel, som plug-in hybrid og som hel-batteri-modell.

Tysk-britisk
Null-utslippsversjonen vil få hele den elektriske drivlinjen produsert i Dingolfing og Landshut, to store BMW-anlegg i Bayern. Så blir den transportert over Kanalen og bygget inn i biler i England.

Sannsynligvis har BMW allerede nå fått en slags forhåndsforsikring om hvordan toll og avgifter ved import, eksport, reimport og reeksport vil bli post-Brexit.

Det er disse spørsmålene som gjør at mange har utsatt avgjørelsen om større investeringer på øya i det siste.

BMW frisker samtidig opp hukommelsen vår, ved å være ganske klar på elektrifiseringsprogrammet deres ser ut fremover. 

i8 Roadster vil bli den neste, 2018. Så er det altså Minien. X3 som batterielektrisk vil komme i 2020, og så er det iNEXT i 2021

Og det er allerede så meget som nesten 10 år siden vi kjørte den første el-Minien. Den gang som et rent eksperiment.

Her er fremtidsvisjonene som ble vist i forbindelse med BMWs 100-års-markering:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: