Audi RS7 Sportback: Luksus og muskler - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
20 bilder i galleri
Luksus og muskler
SPIONBILDER: Her er to muskuløse Audi-modeller av det romslige slaget. For enkelte kan det gi valgets kvaler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

La oss starte med S8 som ble knipset på Nordsløyfa under testing nylig.

Vi ser at bilen er blottet for kamuflasje, men det skyldes at det er innmaten som testes her – motor, transmisjon, chassis med mer. Skallet er en vanlig A8, og den er det jo ingen grunn til å kamuflere siden den har vært på markedet en stund

Produksjonsutgaven av S8 vil heller ikke skille seg vesentlig fra en A8, for i dette segmentet er det få som ønsker noe prangende, de vil heller ha en muskelbil som ser ut som «en helt ordinær Audi».

Musklene hentes frem fra en 4,0-liters twin turbo V8 som mekanisk er ganske lik på de som sitter i for eksempel nye Porsche Panamera eller Cayenne.

Forrige generasjon S8 hadde også en 4.0 TFSI-motor med enten 520 eller 605 hestekrefter. Den nye vil tradisjonen tro få litt høyere effekt – det ryktes 540 til 650 hk.

En annen mulighet er at Audi kopierer drivlinjen i Porsche Panamera Tubo S E-Hybrid og lager en ladbar hybrid med enda mer effekt.

Quattro og 8-trinns automat er selvskrevne ingredienser.

Audi A7 Sportback er favoritten min blant Audis trio av luksuslimousiner. Her er den mest sportslige utgaven med betegnelse RS7.

Som for S8s del snakker vi også her om en fireliters, twin turbo V8, men med enda høyere effekt. En ordinær RS7 vil få rundt 650 hester, men det vil i tillegg komme en ladbar hybrid med nærmere 700.

Kreftene sendes gjennom en 8-trinns S-tronic girkasse og fordeles effektivt til de fire hjulene gjennom quattro-systemet. Vi snakker aks på under fire og toppfart på over tre … hundre.  

Trolig er begge modellene på plass i markedet i løpet av 2019.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: