Lancia Delta: Klassiker i ny innpakning - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Klassiker i ny innpakning
Det kan være vanskelig å glemme en ungdomsforelskelse. Automobili Amos kan gjenskape minnene i helt ny innpakning. Men det koster.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Vi har skrevet noen ganger om Singer som lager eksklusive drømmebiler av tilårskomne Porscher.

Nå kommer tilsvarende løsning for deg som drømmer om en Lancia Delta, men du må være kjapp på avtrekkeren, og ha flust med midler.

Automobili Atos heter selskapet som viser sin Lancia Delta Futurista på utstillingen Grand Basel der «eksklusivitet» bare er fornavnet.

Grunnlegger Eugenio Amos forteller at han skal bygge 20 slike biler, og at startprisen er cirka tre millioner norske kroner, eksklusiv avgifter.

Les om Mystisk Stratos

I det beløpet inngår en Delta Integrale fra sent 80-tall som er fullstendig strippet og bygget opp på nytt igjen. For å få ned vekten med rundt 100 kg er komponenter som støtfangere, panser, koffertlokk og hekkspoiler støpt i karbonfiber.

Videre legger Amos inn et motordeksel og transmisjonstunnel i samme materiale. Dermed ender bilens vekt på snaue 1250 kg.

300 hester fra en toliters turbo med moderne innsug, heftigere intercooler og nytt eksosanlegg høres ut som friske fraspark. Hjulopphenget er helt nytt for å prioritere lystig overstyring fremfor understyring.

(artikkelen fortsetter)

Innendørs finner man Recaro-stoler med solid sidestøtte trukket i Alcantara. Rattet er kledd i samme materiale, og pedalene er selvsagt utført i aluminium.

Les også: Stratosfærisk kitcar

Det brune interiøret står perfekt til det grønne eksteriøret. Du kan sikkert få den levert i helt andre fargekombinasjoner også.

Les også: Luft og kjærlighet 

Tre millioner kroner for en modernisert veteran bil er mye penger, men Singers Porscher ligger på omtrent samme prisnivå og går unna som varmt hvetebrød. Det samme vil nok skje med Amos’ Deltaer. Vi venter spent på hva han går løs på når denne serien er sluttsolgt.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: