Volvo : Graffiti på hjul - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
40 bilder i galleri
Graffiti på hjul
Det var da Volvo i Tyskland lot en flokk barn jobbe sammen med en gatekunstner på en bil de deretter skulle lodde ut, at jeg ble oppmerksom på Rene Turrek.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Volvos greie var at de skulle ha litt oppmerksomhet rundt en bil, så de engasjerte 40 år gamle Turrek, som åpenbart har et ganske stort navn som kunstner med graffiti-tendenser som spesialitet.

Om han legger mønstrene sine på svære hus, eller på biler, er ikke viktig, men for vår interessesfære har han i hvert fall fullført mer enn 20 biler.

Noen av dem er ganske groteske – men det er vel kundene også. Han sier han jobber tett sammen med dem, og er egentlig glad for at han får såpass mange oppdrag i USA.

«Amerikanerne har en krass livsstil», sier han, «og det preger også de tingene de omgir seg med».

En Bentley, der amerikanske flagg er kombinert med Batman-flaggermus, er vel et godt eksempel på akkurat det.

Det startet med at han overførte en helt spesiell Matchbox-teknikk til storformat. Noen av disse lekebilene var nemlig slik at hvis du la vann på overflaten, dukket det opp bilder som hadde vært usynlige da bilene var tørre.

Han utviklet en helt egen lakk, med tilsvarende egenskaper. Det tok ikke lang tid før akkurat den prosessen tok helt av på YouTube.

Senere har han utviklet en rekke spesialeffekt-lakker – mange sammen med svigerfaren som er fysiker.

(artikkelen fortsetter)

På Volvoen hadde han en lakk som reagerte på lyd da han la den på, og etter at den tørket opp reagerer den på lyd ved å lyse opp.

Det er ikke det eneste tricket han har på paletten. Tre elektriske Fiat 500 som han har gjort for en McDonald kampanje, er fulle av store rustflekker. Her har han en metallic-lakk, der metallsjiktet på ytterflaten ruster mens du står og ser på den.

Og en Mercedes SLS han nettopp ble ferdig med er overflatebehandlet, blant annet med en bunsenbrenner og 3000 leppestifter.

Hans neste prosjekt ser ut til å bli en ti år gammel Maybach som har gått 450 km – håpet er å få dekket den med bladgull. Men det store ønsket nettopp nå er å kunne lage en kjempeinstallasjon på et stadion i Miami i forbindelse med Super Bowl neste år.

Det vil sikkert bli skikkelig krast.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: