Toyota : Toyota vil til månen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Toyota vil til månen
Sammen med den japanske romfartsorganisasjon JAXA er Toyota i gang med å planlegge en rover som på sikt skal brukes på månen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Foreløpig er dette på et tidlig stadium, men partene snakker om å utvikle en rover som kan brukes på månen, og senere også på Mars.

Roveren har trykkabin slik at to astronauter kan oppholde seg om bord i en lengre periode uten romdrakter.

Drivlinjen er elektrisk og henter energi fra brenselceller.

Selv med den begrensede mengden energi som kan transporteres til månen må kjøretøyet ha en rekkevidde på 10.000 kilometer.

JAXA har en plan om bemannede måneferder i 2030-årene og ønsker derfor å skyte ut en egnet rover i 2029.

– Månens gravitet er en sjettedel av jordens, samtidig som Lunar har et komplekst terreng med krater, klipper og fjell. I tillegg er den utsatt for radiasjon og temperaturer som er mye tøffere enn på jorda, sier president Koichi Wakata i JAXA.

– Til lange ekspedisjoner på månen er det nødvendig med en rover med trykkabin som kan kjøre 10.000 kilometer under slike ekstreme forhold. Toyotas «space mobility»-konsept møter slike krav, sier Wakata.

Toyotas forslag er omtrent på størrelse med to minibusser. Den er seks meter lang, hele 5,2 meter brede og 3,8 meter høy.

Trykkabinen har et volum på 13 kubikkmeter og kan romme to personer på lange reiser, pluss ytterligere to i nødssituasjoner.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: