Dennis Olsen fullførte Le Mans - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Dennis Olsen fullførte Le Mans
For første gang på 28 år har vi hatt en norsk deltager i 24-timersløpet på Le Mans. Dennis Olsen løste oppgavene sine så bra at det neppe er siste gang vi ser ham i verdens mest attraktive bilrace.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Med 61 biler på startstreken er det en prestasjon bare å gjennomføre den krevende løpet som pågår et helt døgn. Eller skal vi heller si en hel uke, for Dennis var på plass i Le Mans allerede forrige helg for å gjennomføre treninger, kvalifiseringer, parader og show.

Porsche stilte med hele fire fabrikkteam i årets løp, og Dennis kjørte sammen med Sven Müller og Mathieu Jaminet i det Porsche definerte som «ungdomsbilen».

Alle tre gjorde en meget profesjonell innsats og noterte rundetider på nivå med de beste i GTE Pro-klassen som i år var ekstremt jevn.

De lå lenge på samme runde som lederbilen i klassen, men var uheldige når Safety Car kom på banen og delte feltet i tre på den lange banen. I tillegg hadde de problem med en hendel som gjør at rattet kan reguleres som knakk i forbindelse med et førerbytta på natta – noe som medførte ekstra depotstopp.

Ungdomsbilen endte til slutt på 8. plass i klassen som ble vunnet av en Ferrari foran to Porscher.

Toyota innfridde forventningen og sikret seg dobbeltseier i den raskeste LMP1-klassen.

Fernando Alonso satt i vinnerbilen sammen med Sebatien Buemi og Kazuki Nakajima, og dermed er Alonso den første i verden som kan smykke seg med VM-titler innen to grener i asfaltracing, og den andre med to VM-titler i bilsport sammen med Petter Solberg som er verdensmester i både rally og rallycross.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: