Fiat 500: Ny Fiat elbil på kornet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Ny Fiat elbil på kornet
SPIONBILDER: Her er Fiat ute og tester en ny elbil. Den kan fort bli merkets bestselger i Norge.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Riktig nok fins det et godt utvalg av Fiat 500 elbiler til salgs i Norge i dag, men de har det til felles at de er lett brukt, og at rekkevidden setter klare begrensninger på hvor langt du kan bevege deg fra en stikkontakt.  

Den eksisterende modellen er bygget i Mexico for bruk i et par amerikanske stater, men Fiat-forhandler Autovia i Sandvika har i et par år importert dem til Norge, og han selger dem med fem års garanti. I dag finner du bilen hos flere forhandlere rundt i landet.

Men Fiat har fortalt at de fra neste år skal lansere en ny elbil for det europeiske markedet, basert på neste generasjon Fiat 500 som kommer neste år.

På Genève-utstillingen i mars viste Fiat det spennende konseptet Centoventi  (120, like mange år som Fiat har eksistert), og hvis en brøkdel av teknologien fra denne overføres til en elektrisk Fiat 500 går merket virkelig spennende tider i møte.

Vi vet at nye 500 skal bygges på en helt ny plattform som er klargjort for el- og hybridteknologi. Så blir det spennende å se om modulsystemet som medfører forskjellige batteripakker etter hva man skal bruke bilen til, realiseres.

Fiat har avslørt at de skal investere 700 millioner euro for en ny produksjonslinje i anlegget sitt i Torino. Det skal få en kapasitet på 80.000 batterielektriske biler i året.

Dagens Fiat 500 er en av de lengstlevende modeller på markedet – den har vært med oss siden 2007. Et generasjonsskifte kommer dermed ikke et øyeblikk for tidlig.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: