Hyundai : Sykkelritt med elektriske følgebiler - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sykkelritt med elektriske følgebiler
Hyundai skal sørge for at parken av følgebiler blir den mest miljøvennlige noensinne når sykkelløpet Arctic Race of Norway starter i morgen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det var selvsagt interessant for arrangøren av Arctic Race of Norway da ideen om reduserte utslipp av klimagasser, ved i størst mulig utstrekning å benytte elbiler, dukket opp.

Klimaendringene er den største utfordringen verden står overfor, og i Arktis merkes disse trolig mer enn noe annet sted. Nullutslipp er dermed en ekstra aktuell problemstilling for verdens nordligste profesjonelle etapperitt på sykkel.

– Hyundai, som leverer alle bilene til Arctic Race of Norway, ønsket å bruke elbiler. Det syntes vi var en god ide. Det gir mindre utslipp, og vi har nok av ren elektrisk kraft i Nord-Norge, sier daglig leder i Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

For å dekke mest mulig av behovet for følgebiler stiller Hyundai med 46 rene elbiler til rittet, en miks av Kona og Ioniq.

Lade-utfordringer
Men det er ikke bare å stille elbiler til disposisjon. I en landsdel der disse er sjelden vare er det også store utfordringer med hensyn til infrastruktur for ladestasjoner. Dette ønsket Arctic Race of Norway å endre.

– Vi tok dette som en utfordring, og kontaktet kraftselskapene i regionen for å høre om de kunne være med å løse dette. Responsen var overveldende, og nå har vi en løsning på plass som gjør at 46 av bilene i årets ritt kan gå på ren nordnorsk kraft, sier Dybdal.

Provisorisk løsning
Kraftselskapene Nordkraft, Lofotkraft, Hålogaland Kraft, Vesterålskraft og Trollfjord har gått sammen om å finansiere ladestasjoner som skal brukes under Arctic Race of Norway.

– Vi ligger langt etter med elektrifisering av bilparken i Nord-Norge, først og fremst fordi det ikke er gode nok lademuligheter. Gjennom initiativet fra Arctic Race of Norway har vi funnet en mobil løsning for årets ritt, og vi jobber videre med å utvikle permanente løsninger, sier Arnt Winther i Lofotkraft.

BilNorge kjenner til at tusenkunstnerne hos Bråthen Bil på Frogner, nord for Oslo, har spesialbygget portable ladestasjoner som skal fraktes rundt for å forsyne elbilene med strøm der permanente installasjoner ikke er på plass.

Høy elbilandel
– Vi i Hyundai er svært stolte over å bidra til at Arctic Race of Norway blir verdens første sykkelritt som kun bruker elbiler. Allerede i år har vi med oss 46 hel-elektriske biler, mens resten av bilbehovet dekkes av nye Tucson hybrid og Ioniq plug-in. Altså er det allerede nå et rent miljøbilarrangement fra vår side, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Ambisjonen til Arctic Race of Norway er at alle de rundt 120 bilene sykkelrittet bruker skal være elbiler, i løpet av bare tre år. Hyundai støtter fullt opp om dette.

– Vi har en ambisjon om nullutslipp i vår bilpark fremover i Norge. Derfor er det flott å få muligheten til å være med på å utvikle infrastrukturen for dette i Nord-Norge gjennom Arctic Race of Norway, samtidig som vi bidrar til et miljøvennlig arrangement, sier Markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai.

2019-utgaven av Arctic Race of Norway går i fantastisk nordnorsk natur med Lofoten som ramme. Rittet starter 15.8 og varer til 18.8.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: