BMW 2-serie: Snart får CLA en ny konkurrent - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Snart får CLA en ny konkurrent
SPIONBILDER: BMW skal lansere sin 2-serie Gran Coupé i november. Vi inviterer til en forhåndstitt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

BMW har allerede en 1-serie Sedan, men den selges kun i Kina.

Her ser du årsaken – i resten av verden skal BMW satse på 2-serie Gran Coupe i stedet – en firedørs bil med mer fokus på design enn på praktiske egenskaper, selv om den ikke skal mangle slike heller.

BMW har lang tradisjon med begrepet Gran Coupe – først ut var 6-serien, så fulgte 4-serien og snart er også 8-serie Gran Coupe på markedet

2serie Gran Coupe får et sportslig design med langt panser og en coupéformet silhuett som ender i en diskret hekkspoiler på koffertlokket, som ser ut til å være av det konvensjonelle slaget, ikke en stor bakluke som i en kombi.

Som nye 1-serien skal også 2-serie Coupé bygges på BMWs nye UKL2 plattform med forhjulsdrift som standard og mulighet for firehjulsdrift.

Ifølge kollega Tore Bendiksen som var på den internasjonale presselanseringen av 1-serie er bilen ekstremt kjøreglad til å være forhjulsdrevet. Du kan regne med at det samme vil gjelde 2-serie Gran Coupe.

Insisterer du hardnakket på bakhjulsdrift skal du vite at BMW har forpliktet seg til at også neste generasjon 2-serie Coupé blir bakhjulsdrevet som dagens, og det kommer en ny M2 som toppmodell i serien

Største motor i 2-serie Gran Coupe blir en 2,0-liter med drøye 300 hestekrefter som vil ligge under panseret i den firehjulsdrevne M235i xDrive med 8-trinns automatkasse som standard.

Fra nye 1-serien vet vi at den er utstyrt med digitalt instrumentpanel og stor infotainment-skjerm. Bilens funksjoner kan styres fra rattet, via berøringsskjermen, stemmekontrollen er iDrive-konsollen mellom forsetene. Det burde tilfredsstille de fleste.

Hovedkonkurrent til 2-serie Gran Coupe er Mercedes CLA,  men noen vil nok også sammenligne med Audi A3 sedan som har lignende former

Lanseringen av 2-serie Gran Coupe er lagt til bilutstillingen i Los Angeles i november. Våre kilder forteller at den i USA kun skal selges med firehjulsdrift mens vi i Europa også får tilgang til biler med forhjulsdrift.

Først neste sommer er bilen ventet på markedet. I mellomtiden kan du hygge deg med våre renderinger i tillegg til spionbildene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: