Porsche : Endelig offisiell: Porsche Taycan - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
111 bilder i galleri
Endelig offisiell: Porsche Taycan
Porsche har i ettermiddag avduket sin nye Taycan. Avdukingen skjedde parallelt på tre kontinenter – i Berlin, Toronto og Fuzhou.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Vi har fått bilen servert bit for bit de siste månedene, så det er lite som ikke har vært kjent før dagens avduking. Nå som de offisielle bildene av en umaskert Taycan foreligger ser vi at den har mye til felles med konseptbilen Mission E som debuterte i Frankfurt for fire år siden. 

Første modellvarianter er Taycan Turbo S og Taycan Turbo som begge har firehjulsdrift. Innen årets utgang lover Porsche ytterligere en modell med lavere ytelser.

Toppmodellen Taycan Turbo S har en effekt på inntil 560 kW (761 hk) i overboost-modus mens Taycan Turbo nøyer seg med 500 kW (680 hk). Omsatt til ytelser betyr det 0-100 km/t på henholdsvis 2,8 og 3,2 sekunder.

Rekkevidde med fulladede batterier for de to er henholdsvis 412 og 450 kilometer basert på WLTP-syklusen. Topphastighet er i begge tilfeller 260 km/t.

Taycan er første produksjonsbil som anvender et 800 volts system i stedet for 400 volt som er det tradisjonelle for elbiler. Dette kommer kundene til gode når bilen skal lades på en dedikert hurtigladestasjon.

På bare fem minutter har den strøm nok for å dekke en strekning på 100 kilometer. Ladetiden fra 5 til 80 prosent er 22 ½ minutt under ideelle forhold. Batteriet har en kapasitet på 93,4 kWt.

Taycan har en motor på hver aksel og en totrinns gearkasse på bakakselen. Første gear gir Taycan maksimal akselerasjon fra stillestående mens andre gear har høyere utveksling for maksimal effektivitet.

Bilen har ifølge Porsche et meget effektivt system for regenerering med inntil 265 kW som er vesentlig høyere enn konkurrerende systemer. Tester utført har vist at rundt 90 prosent av daglig bremsing foretas av elmotorene alene, uten at de hydrauliske hjulbremsene aktiveres.

Porsches første elbil har generert en enorm forhåndsinteresse, og dagen før premieren hadde over 3000 nordmenn betalt inn depositum på 20.000 kroner for å sette seg på venteliste.

– Basert på dialogen vi har hatt med reservasjonsholderne gjennom våre forhandlere er vi trygge på at størstedelen av disse kommer til å kjøpe bilen, sier Morten Scheel, adm. direktør for den norske Porsche-importøren Autozentrum Sport.

Publikumsdebuten for Taycan finner sted på Frankfurt-utstillingen 12. september, men allerede to dager senere er bilen på plass på Rudskogen Motorsenter i anledning Porschefestivalen der.

Porsche bekrefter at neste elbil ut blir Taycan Cross Turismo som lanseres mot slutten av neste år.  

Norske priser inkludert 5 års Norgesgaranti er som følger:

Porsche Taycan Turbo

kr 1.314.000

Porsche Taycan Turbo S

kr 1.598.000

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: