Ungdommen kommer (igjen) - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ungdommen kommer (igjen)
Det er et visst håp om at de unge F1-førerne, kanskje særlig Charles Leclerc og Lando Norris kan myke opp inntrykket av de gravalvorlige og/eller sutrende, etablerte primadonnaene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Spesielt har Charles Leclerc sjarmert meg. Så dere klippet fra Monaco der førerne var på vei ut fra briefingen? I stedet for å marsjere i grav alvorlig takt hadde Leclerc noen moves som var helt fabelaktige. Det så ut som han fremdeles var på gulvet hos Jimmy’z – eller hvor det er han pleier å gå ut på natta når han er hjemme.

Og så du ham gjennom 130R på Suzuka med flat pedal og en eneste hånd på rattet, mens han holdt fast venstre speil med den andre?

Enten er det blitt altfor enkelt å kjøre en moderne F1-bil, eller så har han et enda større talent enn jeg ante.

Det har liksom vært Blanchimont som konkurrerer med Eau Rouge, og 130R som har vært manndomsprøven. Det mister liksom litt av glorien når du tar den flatt med én hånd mens du multitasker med den andre.

Sammen med Max Verstappen står Leclerc i spissen for en flokk ungdommer som ennå ikke virker som de har bukket under for PR-pålagte pratebobler og sponsorenes krav.

Verstappen er blitt 22, og er veteranen i forsamlingen. Han debuterte tilbake i 2015 og er på fjerdeplass i førermesterskapet. Leclerc er 22, og debuterte i fjor. Med Ferrarien sin er han nå oppe på 3. plass.

Lando Norris har bare kjørt i år, og var 19 1/3 år da han debuterte (Verstappen var bare litt over 17!). Alexander Albon er blitt så mye som 23 år og debuterte også i Australia i år – nå er han på sjette sammenlagt.

Og så er det George Russell da, min personlige favoritt hvis du ser på talent.  Han kjører Williams, den seineste bilen på banen, og har sanket null poeng.

I fjor dominerte han Formel 2 der han banket både Lando Norris som stadig kvaler inn til topp-ti plass og Alex Albon som har luktet på podiet i år.

Gutten er kjapp, og påstår at han liker å kjøre dette problemet. – Jeg lærer noe hele tiden sier han. – Bilen er så uforutsigbar at jeg må være på toppen av den hele tiden.

Hvis du vil ha et eksempel på rått, uforfalsket talent, så gå tilbake til Ungarn og se hvordan han håndterte den siste 180 graderen før målstreken. En bulk midt i svingen fikk bilen til å oppføre seg som et uforutsigbart monster.

Russell så ut som han red inn en villhest, med full kontroll. Og endte mer enn et sekund raskere enn Kubica.

Russell er sikret, han styres av Toto Wolf, Mercedes-sjefen og en av de mektigste F1-pesonene på planeten. Og vet opplagt hva han gjør.

Det var han som overtalte en annen av sine protegerer, Estaban Ocon til å utsette F1-karrieren (han startet for umulige Manor Racing i Belgia i 2016). Han er nok fornøyd med det i dag. Nå har han kontrakt med Renault ved siden av Daniel Ricciardo for neste år.

Litt mimring: Da verdens første VM-løp i Formel 1 fant sted på Silverstone i 1950 var snittalderen på de litt over 20 førerne rett under 40 år. De tre på podiet snittet 44!  Fangio samlet VM-titler nesten til pensjonsalderen – han tok sitt siste VM da han var 46!

Vi må helt til 1959 før en litt-over-20-åring vant et GP-løp. Det var Bruce McLaren, og den rekorden ble ikke slått før Fernando Alonso vant sitt første, noensinne, GP-løp i Budapest 2003. Så vidt fylt 22 – han slo McLaren med 78 dager.

Både Leclerc og Vettel har vært yngre enn det ved sine første seire, men tåteflaskerekorden er det nå Max Vestappen som har. Han var 18 år og 288 dager da han vant Spania i 2016.

Egentlig en naturlig utvikling. Tidligere startet en racing-karriere da man var 18. I dag, gjerne før man har fylt 8.

Det er kanskje det som gjør dem litt mer avslappet. Racing har vært livet deres. De er ikke plutselig kastet uti det.

Les Tweetene deres. Det var Lando Norris som punkterte Leclercs R130-oppførsel litt. «Hmm, han løftet …» var meldingen derfra.

Eller sammenlign Insta-kontoen til disse folkene med for eksempel den nesten religiøse tonen hos Lewis Hamilton – det to forskjellige verdener

Jeg vet hvilken jeg foretrekker.

PS!

Jeg føler litt dårlig samvittighet for Lance Stroll. Han var den nest yngste noensinne da han debuterte. Kan han noe for at pappa har kjøpt det komplette Force India teamet til gutten som nettopp fylte 21?

Han har hatt noen brain fades (Mexico i høst?) men oppfører seg ikke så verst på banen. Allikevel – jeg har liksom ikke oppdaget at det er en personlighet bak alt det rosa. Mens jeg prøver å minne meg på at også Juventus har spilt i rosa – så det er ikke derfor.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: