BMW : BMW på elektronikkshow - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
105 bilder i galleri
BMW på elektronikkshow
BMW er blant de mange bilprodusentene som viser fremtidsteknologi på CES, den store elektronikkmessen i Las Vegas som pågår i disse dager.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

– Med en rekke visjonære tilnærminger til fremtidige mobilitetsløsninger, byr BMW på både inspirasjon og opplevelser på årets store forbrukerteknologi-messe, Consumer Electronics Show 2020, sier BMW i en pressemelding.

De lover at deler av teknologien som nå vises blir å finne i kommende BMW-modeller allerede i løpet av de neste årene.

På CES 2020 presenterer BMW tre innovative konsepter som på hver sin måte viser ny teknologi i bruk i hverdagen.

Fra «high tech» til «shy tech»
Et av høydepunktene på BMW-standen er «BMW i Interaction EASE», et konsept om samspillet mellom den fremtidige autonome bilen og passasjerene.

Allerede i 2015 ble «BMW Gesture Control» introdusert. Med ulike håndbevegelser i «løse luften» foran instrumentpanelet, kunne man for eksempel justere volumet på infotainment-systemet eller motta og avslå telefonsamtaler. Siden har stadig flere funksjoner blitt lagt til.

I nyeste generasjon BMW iDrive registrerer bilen også førerens blikk.

Dermed vil for eksempel den adaptive cruise-kontrollen ikke starte etter stopp i et kryss hvis føreren ser ut av sidevinduet mens bilen står rolig. Når føreren snur hodet og ser fremover, vil bilen igjen automatisk starte.

I «BMW i Interaction EASE» løftes denne teknologien enda et hakk videre.

Basert på hva passasjerene faktisk ser og peker på, kan head-up displayet, som fyller hele frontruten, vise detaljer og informasjon om bygninger, butikker, serveringssteder og så videre utenfor bilen – som et digitalt filter på virkeligheten.

I et annet modus kan hele frontruten benyttes som filmlerret, og lyssettingen i kabinen endres og gjenskaper følelsen av å være i en kinosal.

Dette er eksempler på at ny teknologi ikke nødvendigvis vil synes på samme måte i fremtiden. Eksempelvis kan touch-panelene bygges inn i en rekke nye materialer, slik at de på en elegant måte blir en del av bilens interiør.

Når den helelektriske BMW iNEXT lanseres i 2021, får den flere av funksjonene som vises i «BMW i Interaction EASE».

BMW iNEXT blir også den første modellen fra det tyske bilmerket som kobles opp i det nye 5G-nettet gjennom bilens integrerte SIM-kort.

Len deg tilbake og nyt turen
Mens «BMW i Interactions EASE» er et blikk inn i fremtiden hvor bilen er blitt autonom, er «BMW X7 ZeroG Lounger» et eksempel på sete-design med funksjoner som blir å finne i serieproduksjon i løpet av de neste årene.

Det luksuriøse setet kan tiltes opptil 60 grader bakover og gir nærmest følelsen av å sitte i en komfortabel lenestol.

Setebeltet er integrert i selve setet og gir derfor også maksimal sikkerhet når seteryggen er vippet bakover. Et eget airbagsystem vil også sørge for nærmest å pakke inn passasjeren som sitter i stolen ved en eventuell ulykke.

En nedfellbar skjerm fra taket sørger for å løfte infotainment-opplevelsen til nye høyder. Gjennom ulike animasjoner på skjermen, i for eksempel en sving, vil den plagsomme bilsyken en del sliter med kunne reduseres.

På CES 2020 kan publikum få oppleve en tilbakelent kjøretur i to spesialbygde BMW X7.

Et rullende oppholdsrom
På CES 2020 kan BMW i3 oppleves som et rullende oppholdsrom. «BMW i3 Urban Suite» er 20 spesialbygde biler som fungerer som shuttle-biler i Las Vegas og kan bestilles direkte gjennom en egen app.

Med «BMW i3 Urban Suite» ønsker BMW å vise at fremtidens luksuriøse reiser ikke behøver å ha noe å gjøre med bilens størrelse.

Passasjeren kan nyte turen i det «rullende oppholdsrommet» med et stort komfortabelt sete med egen fothviler, en egen infotainment-skjerm som felles ned fra taket og en dempet lydsone.

Kun førerstolen og dashbordet er likt som i en vanlig i3, mens resten av interiøret skiller seg betraktelig ut.

I bladet Bil nummer 1-2020 vil du finne en fyldig reportasje fra CES i Las Vegas.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: