BMW : BMW oppgraderer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
BMW oppgraderer
BMW presenterer en oversikt over nyheter og oppdateringer som innføres i løpet av våren. Elektrifisering og utslippskutt står i fokus.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den viktigste nyheten dreier seg om at BMW innfører mild hybridteknologi i flere modeller i løpet av våren.

Først ut med et slikt system var 520d som kom på markedet sist høst – nå innføres også mild hybrid i 3-serie Sedan og Touring, samt X3 og X4.

Bilene er utstyrt med en 48 volts starter generator som kan levere 11 ekstra hestekrefter ved behov. Det kan høres beskjedent ut, men systemet har også andre viktige funksjoner.

Man får ekstra skyv ved akselerasjon fra stillestående samtidig som forbruket reduseres. En 3-serie Sedan har for eksempel et oppgitt snittforbruk på 0,4 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 105 gram per kilometer. Ganske imponerende for en bil med rundt 200 hk.

Starter generatoren sørger for at auto start/stopp-systemet fungerer mer effektivt, og gir en mykere re-start av forbrenningsmotoren. Og når bilen ruller uanstrengt kan den drives rent elektrisk i hastigheter helt opp til 160 km/t.

Fra 2021 innfører EU skjerpede utslippskrav – Euro 6d – for dieselbiler. Ifølge BMW er de godt i rute og har allerede 40 modeller klargjort for de nye kravene i 1-, 2- og 3-serie samt for SUV-ene X1, X2, X3, X4, X5 og X6.

Nye innstegsmodeller innføres i 3-serien når 318i Sedan og Touring kommer. Disse har en 2,0-liters bensinmotor med TwinPower turboteknologi på 156 hestekrefter og et dreiemoment på 250 Newtonmeter.

Åttetrinns automat er standard, og sedanen gjør null til hundre på 8,4 sekunder og har en potensiell toppfart på 223 km/t.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: