Citroën : Fra kult til elegant - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Fra kult til elegant
RENDERINGER: Når Citroën utvikler en ny generasjon C4 tenker de annerledes enn de gjorde for noen år siden. Det kan nok lønne seg.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Det er morsomt at noen tør å være litt ukonvensjonelle. Som Citroën var før i tiden. Og som de har blitt igjen de siste årene, etter å ha vært mainstream i noen år.

Men når man tar sjanser og erstatter en konvensjonell hatchback som C4, med noe så annerledes som C4 Cactus, ja da støter man selvsagt fra seg noen gamle tilhengere på veien mot å rekruttere nye fans.

Litt for mange kan det virke som, for Citroën har medgitt at Cactus ikke ble den suksess de hadde håpet på.

I Norge var den ifølge OFV i 2019 fjerde mest solgte Citroën etter nye C5 Aircross og kompakte C3, men foran C3 Aircross. Det sier ikke så mye om volum, for Citroën har en beskjeden 20. plass på rankingen.

Det ser ut til at Citroëns nye ansikt vinner venner selv om en del var skeptiske til den spesielle lykteløsningen i starten. De store airbumpene er nok mer problematiske, de slites og falmer, så da Cactus fikk en facelift ble de tonet ned og flyttet nedover. Da er vel den tiltenkte funksjonen borte?

Nå ser det ut som putene blir med videre, men i en ny og mer kompakt form – nærmest som rene designelementer når en ny generasjon C4 skal ta over hegemoniet.

Vår dyktige illustratør har laget rendering av en bil som ser riktig så tiltalende ut – om enn noe mer konvensjonell enn Cactus.

En fordel for Citroën er at de har mange i PSA-familien å dele plattform med, nye C4 skal bygges på CMP-plattformen som også ligger under Peugeot 2008, DS3 Crossback, Opel Corsa med flere.

Det innebærer at den vil komme som ren elbil i tillegg til å leveres med fossile drivlinjer, muligens også ladbare.

Så får vi håpe tiden jobber for Citroën så de får plass til en noe kraftigere batteripakke enn dagens modeller har – rundt 30 mil rekkevidde er snaut i dagens marked.

Designerne hos Citroën har relativt frie tøyler til å komme opp med nye ideer, og da er det naturlig å tenke i retning en sportslig SUV, som foreløpig omtales som C5 Sporty Cross.

En slik modell kan baseres på C5 Aircross og krever lite ekstra innsats før den kan settes i produksjon. Får vi se den på veien neste år?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: