Lexus IS: Nå skal den bli mer kjøreglad - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
Nå skal den bli mer kjøreglad
Lexus USA har presentert 2021-utgaven av IS som nå er perfeksjonert for banebruk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Den kompakte sedanen får en oppgradering som 2021-modell, og er ifølge Lexus spisset for banebruk.

Bilen ble inngående testet og utviklet på Toyotas tekniske senter i Shomoyama som inneholder flere testbaner, hvorav den ene er konstruert slik at man kan simulere kjøring på Nordsløyfa.

Som et resultat har nye IS fått stivere karosseri og et chassis som skal gi mer dynamiske kjøreegenskaper enn hos forgjengeren som den deler plattform med.

Bilen er et par centimeter lengre og bredere enn dagens modell og måler 470 x 184 x 144 cm. Akselavstanden på 280 cm er uforandret.

Nykommeren får 18-tommers felger som standard, og kan om ønskelig bestilles med 19-tommere. I kombinasjon med stivere oppsett må vi anta at dette går på bekostning av komfort, mens de som foretrekker sportslige egenskaper kan glede seg.

19-tommers BBS-felger leveres eksklusivt til IS F Sport-modellen som inkluderer en dynamiske handling-pakke med justerbare dempere og Torsen diff.

Interiøret skiller seg lite fra forgjengeren, bortsett fra at man kan få et større display på 10,3 tommer (8 er standard) og den er klargjort for Apple CarPlay, Android Auto og Amazon Alexa.

Drivlinjene blir med videre til den nye modellen, og i USA betyr det en 2,0-liter med turbo i IS300, samt 3,5-liters V6-utgaver på enten 260 eller 311 hk. Minste motor kombineres med bakhjulsdrift mens de andre leveres i kombinasjon med firehjulsdrift.

I Norge selges denne modellen kun som IS 300h med hybrid drivlinje og bakhjulsdrift på 223 hk. Salget er imidlertid meget begrenset her – det ble ifølge OFV registrert 12 nye IS i 2019 og 34 i 2018. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: